20.11

Twee leerlingen van Spermalie winnen op de Horeca Expo de culinaire wedstrijd ‘Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux’.

Op maandag 20 november wonnen twee van onze leerlingen, Pim Meiresone en Sam Filippusson  de culinaire wedstrijd ‘Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux’.

Dit is een prestigieuze kookwedstrijd georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het uitvoerend bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut. Het thema voor de wedstrijd was dit jaar duif  in een koude (lauwe) bereiding met 3 vrije garnituren (voor 8 personen) en in een warme bereiding eveneens met 3 vrije garnituren (voor 8 personen), gepresenteerd op bord.
De winnaars mogen begin maart 2018 deelnemen aan de internationale finale “Trophée Jeunes Talents Escoffier” in Zürich (Zwitserland).
Wij wensen Pim en Sam, twee leerlingen van het zevende specialisatiejaar Gastronomie hier alvast te feliciteren voor deze prachtige overwinning.