23.11

Spermalie aanwezig op de Horeca Expo

Naar jaarlijkse gewoonte stond Spermalie ook dit jaar terug op Horeca Expo, de grootste totaalbeurs voor de Belgische horecasector.

Horeca Expo is het jaarlijkse trefpunt waar zo’n 50.000 professionele bezoekers zaken doen met meer dan 600 bedrijven. Met een kwalitatief, innovatief en authentiek totaalaanbod staat de top binnen elk segment in de spots. Dit jaar vond het evenement plaats van 19 tot en met 23 november 2017.
Op zondag 19 november verzorgden de leerlingen van het zesde jaar restaurant en keuken er de service voor de prestigieuze kookwedstrijd ‘Bocuse d’Or. Elke twee jaar gaat België op zoek naar de geschikte kandidaat om ons land culinair te vertegenwoordigen in een eventuele latere wereldfinale in Lyon.

Ook onze leerlingen van het zevende specialisatiejaar Gastronomie waren aanwezig. In hall 8 verzorgden zij er lekkere gerechten met een bijpassend wijntje of biertje.

Op maandag 20 november wonnen twee van onze leerlingen uit het zevende specialisatiejaar Gastronomie, Sam Filippusson (chef) en Pim Meiresone (commis) de culinaire wedstrijd ‘Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux’. Dit is een prestigieuze kookwedstrijd georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het uitvoerend bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut. Het thema voor de wedstrijd was dit jaar duif  in een koude (lauwe) bereiding met 3 vrije garnituren (voor 8 personen) en in een warme bereiding eveneens met 3 vrije garnituren (voor 8 personen), gepresenteerd op bord.
De chef mag begin maart 2018 deelnemen aan de internationale finale “Trophée Jeunes Talents Escoffier” in Zürich (Zwitserland).
We wensen hem veel succes in het verder verloop van deze wedstrijd!

Op donderdag 23 november nam Bjarne Vermeersch uit het zevende specialisatiejaar Gastronomie  deel aan de ‘Belgian Bocuse d’Or Commis Challenge 2017’. Een wedstrijd waarbij een jonge keukenhulp wordt verkozen om met de geselecteerde chef het Belgisch team te vormen in het verdere verloop van de wedstrijd. Bjarne haalde het net niet, maar we zijn zeer trots op zijn prachtige culinaire prestatie.