Wie Spermalie zegt, mag er direct ook stage bijdenken. Zo proef je het best van het echte beroepsleven.

In de afdelingen Restaurant & Keuken en Hotel lopen alle leerlingen van het vijfde, zesde en zevende jaar een aantal weken stage in het binnen- of buitenland. De stageplaatsen zijn restaurants en hotels met naam en faam. Zo maak je ‘live’ kennis met de internationale hotellerie.

Leerlingen van de afdeling toerisme pakken hun koffers richting reisbureauluchtvaartmaatschappijrederijtouroperator of toeristische dienst. Je krijgt ook inspraak in de keuze van je stageplaats. Zo kan je veel gerichter je eerste stappen zetten op de werkvloer van je dromen.

Volg je een opleiding hospitality, dan breng je als zesdejaars een aantal weken door in een congrescentrum, een vakantiepark of een bedrijf actief in ontspanning en vrijetijdsbeleving.

Een strenge selectie en jaarlijkse evaluatie zorgen ervoor dat de stage een boeiende meerwaarde betekent voor jou. We houden rekening met je competenties, persoonlijkheid en maturiteit in de keuze van je stageplaats, zodat je het beste van jezelf kan geven en praktijkervaring kan opdoen. Alle stageplaatsen worden zorgvuldig geselecteerd en gescreend door het lerarenteam. We kiezen een werkomgeving waarin jij jezelf het best kan uitleven. Een stage verruimt niet alleen je horizon maar helpt ook bij je verdere studiekeuze.