Wie Spermalie zegt, mag er direct ook stage bijdenken. Zo proef je het best van het echte beroepsleven.

In de afdelingen Restaurant en keuken en Horeca loop je als leerling van het vijfde, zesde en zevende jaar een aantal weken stage in het binnen- of buitenland. De stageplaatsen zijn restaurants en hotels met naam en faam. Zo maak je ‘live’ kennis met de internationale hotellerie.

Als leerling van de afdeling toerisme pak je je koffers richting toeristische sector of MICE-bedrijven. je loopt stage in een reisbureau, bij een luchtvaartmaatschappij of op een luchthaven, bij een rederij of touroperator, in een museum of bij een toeristische dienst, in een vakantiepark of congrescentrum, eventkantoor …

Volg je de richting Taal en communicatie, dan loop je stage in het 5de en 6de jaar in communicatie- of marketingbedrijven. Ook de MICE-sector biedt heel wat opportuniteiten. Een hotel of een eventkantoor, een uitgeverij, een media- of entertainmentbedrijf behoren eveneens tot de mogelijkheden.

In de opleiding Onthaal en recreatie kom je voor de stage terecht in toeristisch-recreatieve bedrijven of organisaties. Vakantieparken, recreatiedomeinen, hotels, pretparken … behoren tot mogelijke stageplaatsen. Zowel in het 5de als 6de jaar maakt werkplekleren/stage deel uit van je opleiding.

Een strenge selectie en jaarlijkse evaluatie van de stagebedrijven zorgen ervoor dat de stage een boeiende meerwaarde betekent voor jou. Wij houden rekening met je competenties, interesses, persoonlijkheid en maturiteit in de keuze van je stageplaats, zodat je het beste van jezelf kan geven en praktijkervaring kan opdoen. Alle stageplaatsen worden zorgvuldig gekozen en gescreend door het lerarenteam en of stagecoördinatoren. Wij kiezen een werkomgeving waarin jij jezelf het best kan uitleven. Een stage verruimt niet alleen je horizon maar helpt ook bij je verdere studiekeuze.