De Hotel- en Toerismeschool Spermalie is in 1952 door de Zusters van Spermalie opgericht. Groei en initiatief zijn steeds gestimuleerd en de congregatie moedigt een open blik op de wereld aan.

Onze school staat bekend voor haar opleiding op hoog niveau. ‘Koop bij een vakman’ zou vertaald kunnen worden als ‘studeer bij een vakspecialist’.

Onze hotel-, toerisme– en hospitalityafdeling geniet een uitstekende reputatie en wij spelen in op de vraag van de industrie naar goed opgeleide, flexibele en creatieve vakmensen.

Naast vakkennis staan ook kwaliteiten zoals etiquettestijldisciplineeerlijkheid en gastvrijheid hoog aangeschreven.

We zijn er rotsvast van overtuigd dat kwaliteitsvol onderwijs, aangepast aan de noden van de hedendaagse jeugd, meer dan ooit haar waarde heeft.

Op Spermalie besteden we bijzonder veel aandacht aan onze zeven pijlers:

  1. We hopen je te zien opgroeien tot een stijlvolle volwassene die zich goed in zijn vel voelt.
  2. Onze zin voor etiquette en discipline zetten jouw dromen om in uitmuntend vakmanschap.
  3. Je bent uniek. Samen gaan we voor respect en succes.
  4. Communicatie is belangrijk in ons vak. Via binnen- en buitenlandse stages leer je andere culturen en hun gastronomie kennen.
  5. Met vragen en problemen kan je terecht bij ons zorgteam.
  6. We bouwen samen aan je tweede thuis.
  7. Ons enthousiast en professioneel team van leerkrachten staat altijd voor je klaar!

Toen we in 2002 de vijftigste verjaardag van onze school vierden, spraken wij in de feestbrochure een wens uit, die vandaag de dag nog altijd actueel is:

We hopen verder te mogen bouwen aan een school waar leraren en leerlingen het beste van zichzelf kunnen geven. Een school met naam en faam. Een school met toekomst!