Secundair onderwijs

HET BESTE VAN JEZELF

Je bent jong en je wilt wat. Chef-kok worden? Een eigen hotel uitbaten? Of mensen fantastische vakanties bezorgen?

Spermalie is de secundaire school voor Hospitality-opleidingen in gastronomie, hotellerie, toerisme, reisindustrie, evenementen en arrangementen. Dit betekent dat Spermalie leerlingen perfect voorbereidt op een job in de dienstensector van de gastvrijheid of de brede wereld van Hospitality. In het buitenland en hoge scholen wordt vaak gesproken over de verzamelnaam Hospitality of de gastvrijheid-sector.
Zo is Spermalie dé secundaire school die richtingen aanbiedt die helemaal overeenkomen met de verschillende onderdelen van de huidige gastvrijheidsindustrie.
Daarom plaatsen we telkens het kernwoord “Hospitality” voor onze opleidingen die we reeds jaar en dag aanbieden. Daarbij wordt ‘Hotel’ reeds omgevormd tot ‘Horeca’, de naam die voortaan gebruikt wordt sinds de hervormingen van het secundair onderwijs.

In de opleidingen Hospitality Horeca (TSO) en Hospitality Restaurant & Keuken (BSO) bereiden we onze leerlingen voor tot de dienstensector van hotellerie en gastronomie. In de hotellerie kan dit beteken dat leerlingen later aan de slag gaan in zaken die gaan van B&B tot een tophotel, in de gastronomie zaken die gaan van brasserie tot toprestaurant.

In de opleidingen Hospitality Toerisme (TSO) en de specifieke richting Hospitality events of evenementen en arrangementen (TSO) worden leerlingen klaargestoomd om verder te studeren of onmiddellijk in te stappen in de boeiende wereld van de reisindustrie, toerisme, eventorganisatie, organiseren van arrangementen; daarnaast vinden ze ook een match in de wereld van de cruises, de luchtvaart of themaparken.

Onze school werd in 1952 opgericht door de Zusters van Spermalie. Meer dan 60 jaar later zijn we uitgegroeid tot een school die staat voor kwaliteit. Dat hebben we te danken aan leerkrachten en leerlingen die elke dag het beste van zichzelf geven.

Wij zetten passie om naar uitmuntend vakmanschap. Daarom hameren we op etiquette, stijl, discipline, eerlijkheid en gastvrijheid. Op Spermalie maken we het samen.

Cédric Borgonjon (leerling 4HO)

Kok worden, is sinds mijn vijfde leerjaar mijn droom! Na de opendeurdag was ik zeker van mijn keuze voor Spermalie. We krijgen een heel goede begeleiding van onze leerkrachten. Het aanbod van de praktijklessen is zeer uitgebreid. Ik ben ook blij met de leerrijke lessen Frans, Engels en Duits. Er is een toffe sfeer op school!”

Brecht Beeckman (leerling 1A)

Mijn eerste kennismaking met Spermalie was zeer indrukwekkend. Hoe ik de leerlingen zag lachen, iedereen trots dat ze allemaal naar Spermalie naar school mogen gaan . Het was dan ook aftellen naar de eerste schooldag. Wat was dat super! Allemaal nieuwe jongens en meisjes,ik kon er niemand , maar na de eerste dag al direct vrienden. Het is ook super dat iedereen goed met elkaar omgaat. Van alle leerjaren en leeftijden door elkaar. Ik voel me er echt thuis.

Mevr M. Maton, mama van Axel Roegiers, prom.jaar 2013.

“Onze zoon gaat naar z’n 3de jaar Finance en Verzekeringen. Hij werd geselecteerd voor een Honours Degree. In Spermalie heeft hij geleerd om hard te werken, zelfstandig te zijn maar ook in team te functioneren.  Waarden als beleefdheid, stiptheid, verdraagzaamheid en discipline werpen nog elke dag z’n vruchten af.”

Marie Goethals De Mude (7de specialisatiejaar gastronomie)

Als meisje van 13 jaar maakte ik kennis met het internaat. Ik ontdekte er een warme tweede thuis. Straks studeer ik af, maar ik weet nu al dat ik het internaat zal missen.

Sofia Vandaele (promotiejaar 1991, 6de Hotel)

Vanuit de keuken bij mijn ouders naar Hotelschool Spermalie, het was een erg voor de hand liggende keuze ; de opleiding bood me een excellente basis om mijn keuze naar de international hotellerie verder te zetten.  Na Brussel, London en New York, ben ik nu aan de slag als General Manager voor Hilton Paris Opera.

 

07.12

Pumpkin Cooking Cup

Tijdens de herfstvakantie konden de leerlingen meedoen aan onze ‘Pumpkin Cooking Cup’.
Wij beloonden hem of haar met een verrassingsmand lekkers.

Gepost op 07.12.20
19.6

Spermalie ontvangt een cheque voor openbare netheid

Operatie Proper is de naam van een project waarbij leerlingen een duwtje in de rug wordt gegeven om in actie te komen voor meer openbare netheid. Op en rond het eigen terrein stel je een actieplan op om hiermee aan de slag te gaan. Op het einde van het schooljaar krijgen de leerlingen dan een mooie beloning voor hun uitgevoerde acties.

Lees meer

Gepost op 19.6.19