
Kok worden, was sinds mijn vijfde leerjaar een droom! Na de open dag was ik zeker van mijn keuze voor Spermalie. Er is een toffe sfeer op school.
Cédric Borgonjon – Oud-leerling 6 Restaurant en keuken
A-finaliteit
Arbeidsmarkt
Droom je van een eigen restaurant of een eigen zaak in de horecasector? Ben je een pietje-precies dat niets aan het toeval overlaat? Dan ben jij de gedroomde gastheer of -vrouw! In zes jaar tijd groei je uit tot chef of maître d’hôtel na een veelzijdige opleiding in keuken en zaal. De culinaire kneepjes leer je van de kok, de vlotheid van de maître d’hôtel. Eerst dienen je medeleerlingen als proefkonijn. In het vijfde jaar ontvang je externe gasten in het lunchrestaurant. Maar in het zesde jaar ben jij de chef of de maître van restaurant ‘Hoeve Cortvriendt’. Naast het vaktechnisch handelen in de keuken en het restaurant, leer je economisch en duurzaam handelen. Daarnaast krijg je kennis van de hygiënenormen en handel je voedselveilig en arbeidsveilig. Je toetst de theorie aan de praktijk tijdens verschillende stages.
Je wordt opgeleid zodat je zowel in de keuken als in het restaurant aan de slag kan. Je hoeft dus nog niet te kiezen. Je kan beide combineren.
Je krijgt les van een professioneel team en je kan je bekwamen in de beste restaurants. Er zijn ook gastcolleges, waarbij je geïnspireerd wordt door de beste chefs.
Onze Hoeve Cortvriendt wordt de zaak van jou en je klasgenoten. Als team zorg je ervoor dat de gast van begin tot einde wordt verwend.
Je krijgt tijd en ruimte om jouw passie te ontdekken en te verruimen. Ons lerarenteam geeft je ruimte om te groeien.
Je leert vlot communiceren met gasten, collega’s en leidinggevenden. Je kan de klant goed informeren en bedienen, dit zowel in het Nederlands als Frans en Engels.
Je kiest het type zaak en streek of land waar je stage wil lopen. Daarenboven beslist je zelf of je in de keuken of het restaurant je vaardigheden wil oefenen en verfijnen. Ons team zorgt voor de juiste match tussen stagegever en leerling.
Na het zesde jaar behaal je het getuigschrift secundair onderwijs. Je kan verder specialiseren in een zevende jaar. Je kan je verder toespitsen om de fijne kneepjes van het vak in de keuken aan te leren in de richting Gastronomie (Banketaannemer-Traiteur). Sta je liever in voor het onthaal van gasten, dan kan je in het zevende jaar specialiseren in de richting Hotelonthaal. Ben je een doener, dan kan je aan de slag als chef of maître.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Moet ik een laptop meebrengen naar school?
Kan ik na Restaurant en keuken nog verder studeren?
Made by The List Media