Secundair onderwijs

7e Gastronomie

Banketaannemer - Traiteur

7e Gastronomie (BSO - 7de specialisatiejaar)

Zit er een topchef in jou? We zullen het snel ontdekken in het 7de Gastronomie! Zet die koksmuts maar recht en slijp die messen! De nieuwste kooktechnieken en de geheimen van de hedendaagse gastronomie komen op je af. Je tovert met wereldsmaken en absorbeert nieuwe tendensen. Je leert creatief koken met nieuwe ingrediënten, gerechten, dranken en bereidingswijzen uit de Spaanse, Italiaanse, Scandinavische, oosterse,… gastronomie. Daarnaast leer je alles over kostprijsberekening, veiligheid, leverancierskeuze, hygiëne en efficiëntie. Cateringopdrachten tijdens binnen- en buitenlandse projecten bereiden je voor op het echte werk.

Praktijk op maat

De chef-leraar past zijn programma aan volgens de wensen en competenties van de klasgroep. Heb je er altijd al van gedroomd om deel te nemen aan een wildpluk of de vegan keuken te ontdekken? De chef zorgt voor input, een gastchef of bedrijfsbezoek op maat.

Jij bent de chef!

De chef-leraar inspireert je om zelf aan de slag te gaan. Hoe kom je tot een eigen gerecht? Hoe zorg je ervoor dat de verschillende ingrediënten een mooi geheel worden? Je krijgt ruimte om te experimenteren.

Realistische kijk

In de theorievakken legt met het accent op het werkveld en de kennis die je nodig hebt om in de gastronomische wereld te groeien. Je krijgt ook de skills mee om zelfstandig je boontjes te doppen in onze complexe maatschappij.

Uitdagende opleiding

Je wordt uitgedaagd voor je eindproject: daar toon je wat je kan aan externe gasten. Een gastronomisch (meeneem) menu of een culinair event? Jij en je klasgenoten beslissen mee wat het wordt.

Projecten

Je werkt mee aan uitdagende projecten in binnen- en buitenland. Je werkt voor een hoogstaand en veeleisend publiek.

Stage

In het 7de jaar mag je zelf kiezen waar je stage loopt. Wil je hoge toppen scheren en leg je de lat hoog voor jezelf in een restaurant dat hoog staat aangeschreven in de culinaire gidsen? Dat kan. Droom je om later een gastronomische bistro uit te baten en wil je in zo’n zaak je vaardigheden oefenen? Geen probleem, ook dat is mogelijk. Je kiest zelf je stageplaats.

Toekomst

Contact met het bedrijfsleven

Na het zevende jaar ken je de kneepjes van het vak, heb je het neusje van de zalm ontdekt. We stomen je klaar om er volop tegenaan te gaan. Een extra troef: na het zevende jaar behaal je het diploma secundair onderwijs. Mooi meegenomen, toch?

Grenzen verleggen

Internationale studiereis

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Veelgestelde vragen

Onze 7des dragen stadskledij bij het binnenkomen van de school. Dat betekent een klassieke pantalon met hemd/das of bloes en blazer en klassieke stadsschoenen. Zo leer je de attitude om je passend te kleden. Voor de keukenpraktijk draag je natuurlijk een net keukenuniform.
Ja, in het 7de jaar mag na de lunch de school verlaten. Jouw band met de leraren is ook anders, zij zijn de coaches van het Gastronomieteam.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief