Secundair onderwijs

1e graad (B-stroom)

Kennismaking Voeding en horeca, Onthaal en recreatie (Basisoptie Voeding en horeca)

B-stroom

Droom je van een toekomst binnen de horeca? Wil je je grenzen verleggen en wil je je verbeelding laten spreken? Hou je van organiseren? Ben je een doener? Dan kunnen we jou op je wenken bedienen! Onze leerlingen in de eerste graad krijgen het basispakket algemene vakken die we met afwisselende werkvormen invullen. De praktische vorming zit vol echte doe-activiteiten. We zetten leerlingen aan om eenvoudige gerechten klaar te maken. We brengen sfeer aan tafel. Streekgerechten krijgen extra informatie en er zijn vast en zeker tal van toeristische en recreatieve activiteiten die we in de kijker kunnen zetten.

We laten onze leerlingen in de eerste graad proeven van een ruim assortiment gerechten en toeristisch-recreatieve mogelijkheden. We combineren onze grote troef: BRUGGE en het Brugse Ommeland als toeristische trekpleister. We trekken er graag op uit om te kijken hoe het er echt aan toegaat.
Onthalen, begeleiden en informeren zit in ons DNA.

Vaardigheidstraining

Niet enkel in de praktijk maar ook in de andere vakken, oefen je vaardigheden.

Persoonlijk

Je leraren kennen jou en werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Talentontwikkeling

Je leraar leert je talenten ontdekken en tonen aan de anderen. Daarnaast leer jij van de talenten van klasgenoten.

Teamwork

Je wordt omringd door een sterk team, je leraren en je klasgenoten zijn deel van het grote team, waarin je dagelijks aan de slag gaat.

Creativiteit

Je wordt uitgedaagd om creatief te zijn. Je denkt daarbij aan aantrekkelijke borden en tafels, maar dit kan ook een creatief project zijn in de andere vakken.

Inspiratie

Je wordt geïnspireerd door klasgenoten, leraren, externen om verder te denken en je grenzen te verleggen.

Ik wil mijn droom najagen. Spermalie is de beste school om kok te worden.

Thibo Vandenthoren – 2B

Toekomst

Grenzen verleggen

Na de eerste graad hebben de leerlingen de basis van het eenvoudige koken doorlopen. Leerlingen hebben de eerste stappen ondernomen in het leren onthalen, begeleiden en informeren van gasten. De bedoeling van de eerste graad is om onze leerlingen creatief en op basis van eigen groei, verder te laten evolueren in hun passie.

Je kan Restaurant en keuken volgen in de tweede graad. We zetten verder in op het praktisch verwerven van vaardigheden. Tijdens de lessen praktijk komen duurzaam koken, vaktechnisch werken, plannen, organiseren en kostenbewust gerechten bereiden rekening houdend met de ecologische voetafdruk aan bod.
Liggen jouw sterke kwaliteiten eerder in het onthalen, begeleiden, informeren en entertainen van gasten, dan kan je op Spermalie kiezen voor de richting Onthaal en recreatie. In deze richting zetten we sterk in op het ontvangen, recreëren en communiceren met gasten. Ben je graag actief bezig met onthalen, organiseren en begeleiden, dan is deze richting echt iets voor jou.

1e jaar

Natuur en ruimte
Maatschappelijke vorming
Lichamelijke opvoeding
Artistieke vorming
Praktijk en workshops in functie van de studierichtingen Restaurant en keuken en Onthaal en recreatie

2e jaar

Natuur en ruimte
Maatschappelijke vorming
Lichamelijke opvoeding
Artistieke vorming
Praktijk en workshops in functie van de studierichtingen Restaurant en keuken en Onthaal en recreatie

Grenzen verleggen

Internationale studiereis

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Veelgestelde vragen

Je mag steeds aan het lerarenteam vragen om iets extra te doen, een bereiding, opdracht of project dat niet in de jaarplanning staat. Ook zij worden graag geïnspireerd door jou!
Je werkt mee aan events en projecten georganiseerd in de school. Je gasten zijn andere leerlingen en leraren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief