Secundair onderwijs

Taal en communicatie

2e en 3e graad

Taal en communicatie

Taal en communicatie is een theoretisch-praktische studierichting.
Je hebt een sterk taalgevoel en wil je vlot kunnen uitdrukken in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans. Je bent sociaal en vlot in de omgang en hebt interesse in communicatie, media, Public Relations en andere culturen.
De focus ligt op communicatie in het Nederlands en vreemde talen. Je ontdekt er verschillende soorten vormen van communicatie en media. Je reflecteert op communicatie– en persoonlijkheidsstijlen en leert communicatieprojecten en – acties ondersteunen. Ook de basiskennis en –vaardigheden van ICT komen sterk aan bod: onder andere het deskundig leren omgaan met media, presentatietechnieken,… Het uitwerken van auditieve, visuele en audiovisuele communicatieproducten staat eveneens op het programma. Er wordt gewerkt met schoolinterne en externe projecten.

Talig

Ben je talig? Praat je graag met gasten en bezoekers?
Dan is Taal en communicatie je ding.

Communicatie

Je denkt na over hoe je kan communiceren met gasten. Je werkt een communicatieproduct of -project van A tot Z uit.

Interculturele contacten

Je werkt graag met gasten van over de hele wereld. Je bent een hospitality-medewerker in hart en nieren.

Creativiteit

Je gaat creatief om met taal en beeld. Je weet je doelgroepen te bespelen en je einddoel te bereiken.

Bedrijfswereld

De contacten met de bedrijfswereld zijn legio. Je bezoekt bedrijven, krijgt gastcolleges van professionals, neemt deel aan schoolexterne projecten. Naast werkplekleren is een stage in het 6de jaar een deel van je opleiding.

Stage

Je loopt stage als communicatie-assistent in het 6de jaar. Je hebt inspraak bij de stagekeuze. Je stageplaats wordt in functie van je keuze en van je bereikte competenties bepaald door je leraren en de technisch adviseur. De stage gaat door in een communicatiebureau, een communicatie- of marketing-afdeling van een bedrijf, een mediabedrijf of reclamebureau.

Toekomst

Contact met het bedrijfsleven

De leerlingen met het diploma Taal en communicatie op zak zijn talige leerlingen en weten hoe te organiseren, onthalen en mensen te begeleiden. Je staat open om mensen met diverse achtergronden te ontmoeten. Een talige bacheloropleiding waarin aandacht wordt besteed aan creatief organiseren, is voor jou weggelegd.

Studiereizen, gastcolleges, workshops laten je kennis maken met de sector.

Grenzen verleggen

Internationale studiereis

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Veelgestelde vragen

In de derde graad leer je regelmatig ‘on the spot’. Je gaat op bedrijfsbezoek en werkplekleren is een deel van je opleiding.
Je loopt school in BRUGGE. Deze mooie stad én het Brugse Ommeland verken je door uitstappen in functie van je opleiding. De studiereis die je beleeft is een mix van talen, bedrijfsbezoeken, gastcolleges, teambuilding. Daarnaast mag je samen met je klasgenoten genieten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief