Residentie De Polders

Polderstraat 76F 8310 Sint-Kruis Brugge Hier verblijven de jongens van de eerste graad en het derde jaar.

Deze residentie ligt in een groene omgeving en is de ideale locatie voor onze 12- tot 14- jarigen. Ze beschikken er over veel open ruimte, het gebouw biedt ook binnen de nodige plaats voor ontspanning.

internaat-jongens1

De leerlingen verblijven er hoofdzakelijk in eenpersoonskamers. Er zijn een beperkt aantal tweepersoonskamers. Elke kamer heeft een lavabo met koud en warm water. De toiletten en douches zijn gemeenschappelijk.

Bereikbaarheid

Het vervoer van en naar de Polders gebeurt per bus. Op maandagmorgen komen de leerlingen naar school met hun bagage, die in een afgesloten vestiaire wordt weggeborgen.

’s Avonds nemen de jongens hun bagage mee naar de Polders. Op vrijdagmorgen komen de leerlingen met hun valies naar school, die dan opnieuw in de afgesloten vestiaire geplaatst wordt. Op vrijdagmiddag vertrekken de internen rechtstreeks naar huis, de Polders zijn dan gesloten.

E-mail

De jongens van de tweede graad kunnen gebruik maken van de computers in het open leercentrum op school. Ze moeten hiervoor een computer reserveren via de receptie.

Film

Eenmaal per week is er filmavond. De leerlingen bepalen de keuze van de film. Als je thuis DVD’s hebt die je graag aan medeleerlingen wil laten zien, dan mag je die meebrengen naar het internaat.

Kledij

Aankomen in de Polders is een beetje thuis komen. Daarom mag je in de Polders je schooluniform uittrekken en vrijetijdskledij dragen. Als er ontspanningsactiviteiten doorgaan buiten het internaat, dan geeft de opvoeder richtlijnen i.v.m. de kledij.

Maaltijden

’s Morgens ontbijt je in de Polders. Het middag- en avondmaal gebruik je op school.

internaat-jongens2

Post

Als er post voor je is, dan zal de internaatsmedewerker je die zo snel mogelijk bezorgen. Wil je zelf post versturen, dan geef je die af aan de opvoeder. Postzegels zijn te koop op school.

Roken

Roken is ten strengste verboden. Bij het niet naleven van de afspraken treden we streng op in het belang van jezelf en je medeleerlingen. Het is bovendien uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan om kaarsen of wierook te laten branden.

Sport en ontspanning

Mits toestemming van de ouders, mag je 1x per week een buitenschoolse sport – of educatieve activiteit beoefenen. Graag duidelijk overleg hierover met je begeleider.

Buiten beschikken we over een grote speelplaats waar allerhande sporten (voetbal, volleybal, basket, tennis) kunnen beoefend worden. Ook skaten is hier populair.

Tijdens de zomermaanden kunnen we bovendien gebruik maken van de voetbalvelden en de speeltuin in de onmiddellijke omgeving. Wie zich liever binnen amuseert kan tafelvoetballen, pingpongen, biljarten, een gezelschapsspel spelen, TV kijken of gezellig kletsen met vrienden.

Studie en dagverloop

De dagindeling van de internen is afhankelijk van de leeftijd wat studie, vrije tijd en slapengaan betreft. ’s Morgens wordt iedereen tussen 6.50 u en 7.00 u gewekt en is er vanaf 7.20 u ontbijt in de ontbijtruimte van de Polders. Voor het ontbijt wordt de kamer netjes opgeruimd en gecontroleerd door de opvoeder

Om 8.20 u vertrekt de bus naar school. De lessen starten om 8.45 u. en eindigen om 16.00u of 17.00 u., afhankelijk van het leerjaar.

’s Avonds eten de leerlingen op school, daarna is er nog studie op school of studeren ze op hun kamer in de Polders. Daarna wordt de schooltas gemaakt en is er tijd voor ontspanning. We zorgen voor een evenwichtige verdeling tussen studie en ontspanning.

internaat-jongens5

Uiteraard is een goede nachtrust belangrijk. Het uur van slapengaan is aangepast aan de leeftijd van de leerlingen.

Telefoneren

Het gebruik van de GSM is toegelaten in de residentie. De leerlingen van de eerste graad dienen hun GSM in voor het slapengaan. Ze krijgen die de volgende morgen voor het ontbijt terug.

Veiligheid

In het kader van de veiligheid treft de school maatregelen met het oog op brandpreventie, brandbestrijding en evacuatie. Regelmatig zijn er evacuatieoefeningen.

Daarnaast zorgt de school voor veilige elektrische installaties en EHBO voorzieningen. We vragen aan de leerlingen dat ze deze maatregelen eerbiedigen en dat ze zich mee inzetten om de veiligheid te garanderen.

Klik hier voor de leefregels.