Gent

In Gent genieten we naamsbekendheid voor onze cursussen gastronomie, mode en Engels voor senioren.

Monoloog Autobiografie van mijn vege lijf

Meeslepende monoloog van de innemende actrice Tania Tamsin, die ons geheel in vervoering brengt en tot reflectie beweegt in dit licht komische stuk met filosofische inslag. Met een aantal sprongen in de tijd staat de actrice stil bij wat wij ons lijf allemaal aandoen: op gebied van mode, op culinair vlak en wat etiquette betreft.

Spel: Tania Tamsin, Organisatie: CVO Spermalie Gent, in het kader van de opleiding mode.

INFO

WaarVierde Zaal, Driebeekstraat 2, 9050 Gentbrugge
WanneerVRIJDAG 19 mei 2017 VAN 19:30 TOT 20:30
Prijs€ 8
Reservatieswww.spermalie.org/info – vermeld als code: monoloog

 

Infodagen ‘Mode en talen’ 2017-2018:
woensdag 23 en dinsdag 29 augustus 2017, telkens van 16 tot 21 uur.

Locatie: Kasteellaan 435, 9000 Gent.

 

 

 

Cédric Borgonjon (leerling 4HO)

Kok worden, is sinds mijn vijfde leerjaar mijn droom! Na de opendeurdag was ik zeker van mijn keuze voor Spermalie. We krijgen een heel goede begeleiding van onze leerkrachten. Het aanbod van de praktijklessen is zeer uitgebreid. Ik ben ook blij met de leerrijke lessen Frans, Engels en Duits. Er is een toffe sfeer op school!”

Brecht Beeckman (leerling 1A)

Mijn eerste kennismaking met Spermalie was zeer indrukwekkend. Hoe ik de leerlingen zag lachen, iedereen trots dat ze allemaal naar Spermalie naar school mogen gaan . Het was dan ook aftellen naar de eerste schooldag. Wat was dat super! Allemaal nieuwe jongens en meisjes,ik kon er niemand , maar na de eerste dag al direct vrienden. Het is ook super dat iedereen goed met elkaar omgaat. Van alle leerjaren en leeftijden door elkaar. Ik voel me er echt thuis.

Mevr M. Maton, mama van Axel Roegiers, prom.jaar 2013.

“Onze zoon gaat naar z’n 3de jaar Finance en Verzekeringen. Hij werd geselecteerd voor een Honours Degree. In Spermalie heeft hij geleerd om hard te werken, zelfstandig te zijn maar ook in team te functioneren.  Waarden als beleefdheid, stiptheid, verdraagzaamheid en discipline werpen nog elke dag z’n vruchten af.”

Sofia Vandaele (promotiejaar 1991, 6de Hotel)

Vanuit de keuken bij mijn ouders naar Hotelschool Spermalie, het was een erg voor de hand liggende keuze ; de opleiding bood me een excellente basis om mijn keuze naar de international hotellerie verder te zetten.  Na Brussel, London en New York, ben ik nu aan de slag als General Manager voor Hilton Paris Opera.

 

Nick Ducheyne en Lies De Cocker (promotiejaar 2007, eenjarige opleiding kok en kelner)

In Spermalie ontdekten we onze passie voor koken en service. Daarna gingen we ervaring opdoen bij Wout Bru in Zuid-Frankrijk. Nu zijn we de trotse eigenaars van Ducheyne atelier/traiteur.