07.11

De nieuwe lichting host/ess op een toeristische bestemming start het nieuwe schooljaar.

In overleg met de touroperators TUI, Thomas Cook en Vancansoleil start het Centrum voor Volwassenenonderwijs Spermalie dit jaar opnieuw met de intensieve opleiding host/hostess op een toeristische bestemming.

Het is de bedoeling jonge mensen op te leiden om als professional in het buitenland aan de slag te gaan. De sector is op zoek naar goed opgeleide medewerkers die klantgericht en probleemoplossend kunnen denken.
Dit jaar zijn we voor het vijfde jaar op rij gestart met de opleiding. Het hostinggebeuren is immers van groot strategisch belang. De host/hostess is hét gezicht van de touroperator op de bestemming. Wie de opleiding met succes beëindigt, behaalt het certificaat host/hostess op een toeristische bestemming en met een beetje geluk wenkt een job in het buitenland, na een geslaagde stage op de bestemming.
Voor deze opleiding, die startte op maandag 6 november, hebben zich 8 kandidaten ingeschreven.
Op deze eerste lesdag lieten we de cursisten meteen kennis maken met het beroep. We hadden voor de gelegenheid 2 oud-cursisten uitgenodigd. Kelly De Muyt en Kim Van der Borght werken beiden voor TUI.  Zij kwamen hun passie voor de job persoonlijk toelichten. Zij zijn onze enthousiaste ambassadeurs die dankzij de opleiding hun droomjob vonden.