17.10

Bezoek Koningin Mathilde sluitstuk van het 65-jarige bestaan van de school

2017 was een feestjaar voor Hotel- en Toerismeschool Spermalie, want de school vierde haar 65-jarig bestaan. In dit kader werden al tal van activiteiten georganiseerd. Het sluitstuk werd het bezoek van Koningin Mathilde aan de school op dinsdag 17 oktober 2017.

Met dit bezoek is het de derde Belgische Koningin op rij die de school ontvangt. In 1984 mocht Spermalie al koningin Fabiola verwelkomen, in 1999 was koningin Paola aan de beurt en nu dus onze huidige koningin Mathilde.
De Hotel- en Toerismeschool Spermalie heeft een nauwe band met het koningshuis. Heel wat oud-leerlingen vervullen of vervulden ooit een job op het paleis, maar de school staat ook vaak in voor recepties en staatsbanketten (voor hoge gasten en koninklijke hoofden) die op het Paleis worden georganiseerd. Zo mocht de school o.a. ook in 1999 het huwelijk verzorgen van de toenmalige Jonkvrouw Mathilde met Kroonprins Filip.
De koningin bezocht er op dinsdag 17 oktober de verschillende praktijkruimtes, maar ook de moestuin, de Travel Store en het didactisch hotel. Ze maakte er kennis met de verschillende opleidingen in het hotelwezen waaronder teaching hotel, een project van duaal leren en het volwassenonderwijs.
Ook gouverneur Carl Decaluwé en minister Hilde Crevits waren van de partij. De lunch werd genomen in ons didactisch restaurant ‘Hoeve Cortvriendt’. Voor onze leerlingen ongetwijfeld een unieke ervaring.