19.11

Twee oud-leerlingen behalen Michelinster

Het is feest in Spermalie want 2 afgestudeerden van de school behaalden op maandag 18 november 2019 hun eerste Michelin ster.

Ruige Vermeire van het bekende restaurant L.E.S.S. behaalt amper 11 maanden na de opening van het restaurant, zijn eerste Michelin ster. Bistro L.E.S.S, is het conceptrestaurant van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens (Love Eat Share Smile), maar het is onze oud-leerling Ruige Vermeire uit Gistel, die er chef-kok is en die de Michelin ster op zijn naam mag schrijven.

Ook onze oud-leerling Niels Brants, eigenaar en chef-kok van het restaurant EssenCiel in Leuven, een creatie samen met zijn vriendin Romina Charels, behaalde zijn eerste ster. Niels timmert al een aantal jaren aan de weg. Hij volgde, net als Ruige Vermeire zijn opleiding in Spermalie en ging daarna in de leer in het tweesterrenrestaurant Nuance in Duffel. De opening van zijn eigen zaak, was een droom die in vervulling ging. We hoorden en lazen regelmatig zeer lovende kritieken over zijn restaurant en kunnen de bekroning van het harde werk alleen maar toejuichen.

Als school zijn wij bijzonder fier op deze oud-leerlingen. Deze getalenteerde afgestudeerden zijn  immers de beste ambassadeurs voor het beroep. We hopen dat hun jeugdig imago en hun no nonsens stijl andere jongeren inspireren om van de gastronomie hun passie en beroep te maken. Er is geen mooier compliment voor de school dan oud-leerlingen die schitteren in het vak dat ze op school leerden.