21.11

Leerlingen Spermalie schitteren op de Horeca Expo

Naar jaarlijkse gewoonte stond Spermalie ook dit jaar terug op Horeca Expo, de grootste totaalbeurs voor de Belgische horecasector.

Horeca Expo is het jaarlijkse trefpunt waar zo’n 50.000 professionele bezoekers zaken doen met meer dan 600 bedrijven.
Op zondag 17 november ondersteunden leerlingen van het vijfde jaar als commis en bediening ‘de nationale selectie voor chefs voor Bocuse’.
Op maandag 18 november vond de prestigieuze wedstrijd ‘Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux’ plaats, een kookwedstrijd  georganiseerd door de gastronomische vereniging ‘Les Disciples Escoffier Benelux’. Deze vereniging richt zich tot jongeren tussen 19 en 23 jaar, alsook leerlingen van het laatste jaar aan de hotelschool. Dit jaar bestond de jury uit juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut.
Leerling Justine Maes (7de specialisatiejaar gastronomie) nam samen met oud-leerling Bjarne Vermeersch (restaurant Caillou)  deel aan deze prestigieuze kookwedstrijd. Thema voor de wedstrijd van dit jaar was kip in een koude (lauwe) bereiding met 3 ingewanden (voor 8 personen) en in een warme bereiding met witloof en 2 vrije seizoensgroenten (voor 8 personen), gepresenteerd op bord.
De winnaars van de wedstrijd werden het team oud-leerling Laurence De Smet en haar vriend Abel Demeestere. De winnaar mag in april 2020 deelnemen aan de internationale finale “Jeunes Talents Escoffier” in Shanghai (China).
Justine en Bjarne werden succesvol tweede in deze editie van de wedstrijd Escoffier. Door de jury werd meermaals herhaald dat de kandidaten een zeer hoog niveau hebben bereikt!

Op donderdag 22 november nam Tuur Mertens uit het zesde jaar Hotel deel aan de ‘Belgian Bocuse d’Or Commis Challenge 2019’. Een wedstrijd waarbij een jonge keukenhulp wordt verkozen om met de geselecteerde chef het Belgisch team te vormen in het verdere verloop van de wedstrijd. Tuur behaalde een zeer mooie derde plaats! Proficiat, Tuur!!!


Gedurende de hele week konden de bezoekers ook genieten van heerlijke gerechtjes op een van onze standjes, verzorgd door onze leerlingen van het zevende specialisatiejaar Gastronomie.