29.1

Spermalie werkt mee aan de catering op het World Economic Forum in Davo

In het Zwitserse Davos vond in de week van 13 januari 2024 opnieuw het World Economic Forum plaats. Heel wat vooraanstaande personaliteiten kwamen er samen om de wereldeconomie te bespreken.

Een topevenement op economisch, politiek maar ook gastronomisch vlak. Naar jaarlijkse gewoonte is één van de belangrijke hotels voor deze bijeenkomst het Ameron Lifestyle Hotel. Het is een traditie dat Ameron een beroep doet op de leerlingen van het zevende specialisatiejaar gastronomie (banketaannemer-traiteur) van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie. Dit is voor hen een waardevolle stageperiode met het oog op een latere tewerkstelling. Onze chef Peter Keirsbilck begeleidde de leerlingen en werkte mee om alles in goede banen te leiden.

Voor de leerlingen was het hard werken, maar ze ontmoetten tijdens deze stage heel wat beroemdheden en hoge gasten.
Op zaterdag 20 januari 2024 keerden de leerlingen moe, maar zeer voldaan van deze internationale belevenis naar school terug. Ze konden uitvoerig vertellen over de roomservice, de banketten, de speciale evenementen. We zijn ervan overtuigd dat deze ervaring mooi staat op hun curriculum vitae! In maart vertrekt dezelfde groep naar Piëmonte voor een rijke gastronomische ontdekkingstocht die perfect past bij hun opleiding.