25.9

Spermalie present op Kookeet

Op zaterdag 23, zondag 24 en maandag 25 september 2017 vond aan het stationsplein van Brugge Kookeet plaats, een culinair festival waar 32 topchefs aan deelnemen.


Kookeet is de ontmoetingsplek voor wie culinair in de watten wil worden gelegd.  Jaarlijks komen meer dan 100.000 bezoekers naar dit gastronomisch festijn dat intussen toe is aan zijn zevende editie.
Het succesrecept van Kookeet is eenvoudig: drie dagen lang serveren 32 Brugse topchefs en één gastchef gastronomische gerechten in één groot openluchtrestaurant. Als bezoeker stel je zelf op eigen tempo je menu samen. De 32 Brugse topchefs die jaarlijks deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of een hoge score bij Gault Millau.
Geert Van Hecke is al sinds de eerste editie de peter van Kookeet en waakt samen met Dominique Persoone en Patrick Devos over de kwaliteit van dit foodfestival.
Gastchef dit jaar was Piet Huysentruyt, de chefkok van sterrenzaak Likoké* in de Franse Ardèche. Na Jonnie Boer, Wout Bru, Wim Lybaert, Peter Goossens en Jeroen Meus vult Piet Huysentruyt de erelijst van gastchefs aan die Kookeet jaarlijks verwelkomt.
De champagne werd tijdens het evenement geleverd door onze oud-leerlingen Heidi Huys en Peter Bruneel, de uitbaters van Champagne Résidence Pierre.

De Hotel-en Toerismeschool Spermalie was ook dit jaar terug van de partij. De organisatie vroeg aan de school vrijwillige leerlingen om mee te werken op zaterdag en zondag. Op maandag werkten de leerlingen van het vijfde jaar Hotel er o.l.v. chef Luc Van Der Linden.