25.9

Vrouw van Sjeik Al Thani uit Qatar bezoekt Hotel- en Toerismeschool Spermalie

Sinds kort heeft de Sjeika in Qatar 2 delicatessenzaken geopend (Choco de Gazelle, Belgium’s Finest Selection), waar hoofdzakelijk Belgische specialiteiten worden verkocht.

Sjeika Aljazy Al Alnauaimi Al Thani, de vrouw van de Qatarse sjeik, is voor een week in België. Tijdens haar bezoek aan België probeerde ze zoveel mogelijk potentiële leveranciers te bezoeken.

Via haar vertegenwoordiger in België, Philip Vandaele, liet ze weten heel graag Spermalie te willen bezoeken. Ze kende de school via haar contacten in Qatar. Hotel- en Toerismeschool Spermalie heeft immers veel oud-leerlingen die een verantwoordelijke job binnen de hotelsector hebben in het buitenland, waaronder Qatar. Op donderdag 14 september bezocht ze, samen met haar vertegenwoordiger en een gezelschapsdame, de keukens en restaurants van de Hotel- en Toerismeschool. Ze proefde alle culinaire hoogstandjes die de leerlingen op dat moment aan het klaarmaken waren. Ze was zo gefascineerd door de stijl, beroepsernst, en de kunde van de school en de leerlingen, dat ze in de komende tijd verdere contacten wil onderhouden met de school voor samenwerkingen, summer classes, stages, … in Qatar.