11.6

Oud-leerling serveert eigen gin in Hertog Jan

19 jaar is Louis Gillemon uit Brugge, maar zijn eigen gin wordt geserveerd in driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem. De student drankenkennis werkt er ook in de weekends.

“Ik kan de aanvragen nauwelijks volgen”, zegt Louis.Een klein rond serveertafeltje met daarop de strakke ginfles, een bol glas met ijsblokjes en een bloemetje van sinaasappelschil, een maatbeker en een blauwe tonic: meer is er blijkbaar niet nodig om de Gillemore-gin aan de man te brengen. In november vorig jaar pas creëerde Louis Gillemon zijn eigen smaak. Nu al wordt over niks anders meer gepraat in driesterrenzaak Hertog Jan. “Dankzij verscheidene vakantiejobs had ik wat geld gespaard. Daarmee wilde ik iets doen. Eerst dacht ik een aandeel te kopen, maar ik nam het risico en startte een eigen bedrijfje met een eigen gin. Die drank is tegenwoordig geweldig in. Ik maakte zelf een smaak op basis van exotische vruchten. De achterliggende gedachte is simpel: door de bittere smaak is gin wat minder geliefd bij vrouwen. Ik wil net een heel toegankelijke smaak in het assortiment brengen. Tot mijn verbazing wordt daar bijzonder lovend op gereageerd.”

De pas 19-jarige jonge ondernemer liet het drankje proeven aan Gert De Mangeleer en Joachim Boudens van Hertog Jan. Daar werkte Louis al twee jaar elk weekend mee. “We waren eerlijk gezegd bijzonder gecharmeerd door de gin”, zegt Boudens, zelf topsommelier. “We verkopen al een tijdje producten die in de lijn liggen van de kwaliteit waar we voor staan als restaurant. De gin van Louis is daar bijgekomen. We serveren zijn drank ook aan tafel en ik moet zeggen dat de klanten er dol op zijn.”

Alle informatie op www.gillemore.be