18.6

Leerkrachten Spermalie bakken voor Nepal

Het einde van het schooljaar is in zicht. Iedereen droomt stiekem toch al een beetje van de welverdiende rust, de mooie witte stranden, de helderblauwe zee, de zonnebloemen in een prachtig landschap of de nodige quality-time met het gezin.

Het zijn allemaal leuke vooruitzichten. Maar niet voor iedereen ziet het er zo goed uit. Aylin Vandeputte uit het 2de jaar kwam een paar weken terug om hulp vragen. Zij is een adoptiekind uit een gezin van vier. Drie jongeren zijn weeskinderen, maar haar broer kent zijn biologische moeder wel. Ze leeft samen met haar huidige man en zoontje in Nepal. Aylins broer heeft af en toe contact met haar. De familie Vandeputte doet er alles aan om haar uit de armoede te krijgen en ervoor te zorgen dat ze haar basisbehoeften kan bevredigen. Door de aardbeving in Nepal leeft ze in grote armoede. Ze heeft geen huis meer. Aylins hart brak toen ze de beelden zag en wilde iets doen.
Hotel- en Toerismeschool Spermalie draagt het hart op de goede plaats. Vanuit de pastorale werkgroep kwam het voorstel om een taartenverkoop te organiseren ten voordele van Aylins familie in Nepal om hen zo een beetje te steunen.
Om de leerlingen te ontlasten tijdens de examens, staken zo’n 40 leraars uit solidariteit de handen uit de mouwen door massaal taarten te bakken. De leerlingen konden een stukje taart kopen voor 1 euro tijdens de morgenpauze.