Koken is kunst. Word jij de nieuwe Picasso in de keuken? Of ga je eerder als Michelangelo te werk? Creatief zijn is een must. Wij leren jou de fijne kneepjes van het vak en leiden jouw kunstzinnigheid in goede banen.

Je start bij de basiskeuken en je eindigt aan de gastronomische top. In de eerste graad zorg je voor een perfecte tafelschikking, je serveert het beste van jezelf en je leert alle beginselen over de juiste gaartijd, kruiding, enzovoort. In de tweede graad kook je voor je hongerige medeleerlingen. Zij beoordelen jouw kunstwerk, onder het alziende oog van een chef en een maître d’hôtel. In de derde graad draaien we de rollen helemaal om. Jij bent nu de gastheer in ons à la carte restaurant ‘Hoeve Cortvriendt’. Het is aan jou om je klanten culinair te verwennen.

“Saignant ou bien cuit, a dash of pepper please, mit oder ohne Kartoffelsalat?” Je talenkennis wordt stevig aangescherpt. Frans, Engels of Duits: je bedient je buitenlandse klanten in hun eigen taal.

Als vijfde- en zesdejaars leerling kan je kiezen tussen een binnen- of buitenlandse stage van zes weken (5de jaar) en vijf weken (6de jaar).

Nog honger na zes jaar? In het 7de jaar Gastronomie (Banketaannemer-Traiteur) of Hotelonthaal maken we van jou een echte specialist!

Klik hier voor een virtuele rondleiding door onze school

Simon getuigt

“Spermalie wordt omschreven als een school met stijl en etiquette, wat inderdaad zo is. Je krijgt een stevig pakket leerstof op je bord zodat je er elke dag weer stevig kan invliegen!”

Simon Caboor

Hospitality Restaurant & Keuken in ‘t kort

  • 6-jarige beroepsopleiding
  • Praktijkervaring in ons à la carte restaurant ‘Hoeve Cortvriendt’
  • 7de specialisatiejaar Gastronomie (Banketaannemer – Traiteur) of Hotelonthaal
  • Stages in binnen- of buitenland
  • Optie Internaat
  • Attest Bedrijfsbeheer

Lessentabel 1ste graad downloaden

Klik hier voor een filmpje over de eerste graad

Lessentabel 2de graad downloaden

Klik hier voor een filmpje over het derde jaar

Lessentabel 3de graad downloaden

Klik hier voor een filmpje over de derde graad