05.10

Spermalie gastheer voor culinaire wedstrijd ‘Prosper Montagné’

Op maandag 4 oktober 2021 was het weer zo ver, vijf  Belgische finalisten dongen naar de felbegeerde titel van ‘Eerste Kok van België 2022’.

Zoals elk jaar vond deze wedstrijd plaats in de Hotel- en Toerismeschool Spermalie. Het is ondertussen een lange traditie, dat deze ‘Hoogdag van de gastronomische wedstrijden’ doorgaat in onze school. Het is uiteraard een belangrijke gebeurtenis voor de deelnemers, maar óók voor onze laatstejaarsleerlingen, die instaan voor de service. De leerlingen krijgen de kans om tijdens de wedstrijd letterlijk te stelen met hun ogen.

De wedstrijd van Club Prosper Montagné is in 2009 door de Minister van Middenstand erkend als officiële Meesterschapswedstrijd. Hij beoogt de zichtbaarheid en het vertrouwen van het publiek in onze ambachtelijke beroepen te versterken. De titels van ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Maître d’Hôtel van België’ zijn dan ook uniek en beschermd.

De koks moesten tijdens de finale drie verschillende gerechten klaarmaken. Een voorgerecht met goudbrasem en langoustines. Het hoofdgerecht werd konijn met drie garnituren en een saus. Als afsluiter volgde het dessert met chocolade, flan, rolbiscuit en roomijs.

‘Eerste Kok van België 2022’ werd Abel Demeestere, souschef van het sterrenrestaurant ‘Hof van Cleve’ en zijn commis, oud-leerling Laurence De Smet.

Klik hier voor de televisiereportage op FocusWTV.