18.5

Minionderneming wint Award

Onlangs heeft de minionderneming HIERBAS de Vlajo award gewonnen voor de beste samenwerking met het bedrijfsleven. Hierbas is de minionderneming van het 7de specialisatiejaar gastronomie van de Hotel -en Toerismeschool Spermalie in Brugge.

 

De minionderneming bestaat uit 18 gemotiveerde leerlingen en werd in september opgestart. In groep werd onderhandeld en beslist welke producten ze zouden verkopen. De keuze viel op verse tuinkruiden, waar het assortiment aangepast wordt volgens de seizoenen en een selectie van exclusieve droge worsten.
Deze award werd gewonnen door de veelzijdigheid en constante prestaties van de minionderneming. De leerlingen hebben een zeer variërend schooljaar. Dit door onder andere een studiereis naar Piemonte, werkervaring in Davos tijdens het World Economic Forum, bedrijfsbezoeken en stage. Toch slaagden de leerlingen erin om hun minibedrijfje draaiende te houden en de nodige omzet te genereren. Vlajo had lovende woorden voor hun samenwerking met de bedrijfswereld: hun leveranciers, klanten en officiële instanties. Ook hun zelf ontworpen website met online aankoopmodule en professionele facebook pagina is de jury niet ontgaan. Tevens nam Hierbas deel aan verschillende verkoopmomenten en organiseerden ze 2 gastronomische banketten voor 240 personen.
Momenteel zijn de leerlingen op stage en stappen ze binnen enkele weken in de wondere horecawereld.