28.2

Leerlingen Spermalie winnen de JRE Cooking Cup wedstrijd

Op maandag 26 februari  ging de wedstrijd  JRE Cooking Cup van de prestigieuze organisatie ‘Jeunes Restaurateurs d’Europe’ door. De ‘Jeunes Restaurateurs d’Europe’ is een vereniging van jonge, talentvolle restauranthouders, die met passie hun vak uitoefenen.

De interne kwaliteitsbewaking zorgt ervoor, dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren. Deze vooraanstaande vereniging lanceerde dit jaar voor de vierde keer de wedstrijd JRE Cooking Cup. Met deze nationale wedstrijd willen ze jonge talenten uit onze hotelscholen stimuleren om te bouwen aan hun toekomst in de sector van de gastronomie.
Een tiental scholen had zich ingeschreven. In de finale namen 6 teams het tegen elkaar op voor de bereiding van een 3-gangenmenu met een aantal opgelegde ingrediënten. Opdracht was twee gerechten klaarmaken, evenals een voorgerecht gebaseerd op het principe van de mysterieuze doos. In het hoofdgerecht moest Belgisch varkensvlees en een lokaal bier gecombineerd worden. Voor het dessert moesten ze dan weer verplicht koffie en peer gebruiken. ’ s Avonds koos de jury van onder anderen chef-koks en gastronomische experts de tandem Margo Moerman en Killian Vervaeke van Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge tot winnaars. Ze werden hierbij gecoacht door hun leraar Peter Keirsbilck. Ondanks het feit dat de wedstrijd nog maar 4 jaar wordt georganiseerd, mocht Hotel- en Toerismeschool Spermalie al voor de 3de keer de wisselbeker mee naar Brugge nemen.
Deze overwinning is hen van harte gegund. Ze hebben vele uren vrije tijd in de voorbereiding van de wedstrijd geïnvesteerd. Dat deze beide jonge mensen getalenteerd zijn, hoeft geen betoog. Samen met hun coach Peter Keirsbilck en onze coördinator keukenpraktijk Walter Lanckmans, die het team technisch ondersteunde, zijn wij bijzonder fier op deze 2 zevendejaars leerlingen. We hopen dat ze deze wedstrijd zien als een springplank voor hun toekomst in de horeca.
Als prijs kregen de jonge chefs een ticket voor de wedstrijd ‘Young Chefs Team’, een initiatief van minister Ben Weyts. Verder werden er nog verschillende prijzen geschonken door de partners van de JRE zoals aankoopbonnen en fijnproeverproducten van Metro, TUI VIP Selection, Rougié, …