19.1

Leerlingen bedienen grote gasten in Davos (15-21 januari 2017)

In het Zwitserse Davos vindt opnieuw het World Economic Forum plaats. Heel wat vooraanstaande personaliteiten komen er samen om de wereldeconomie te bespreken.


Een topevenement op economisch, politiek maar ook gastronomisch vlak. Naar jaarlijkse gewoonte is één van de belangrijke hotels voor deze bijeenkomst het Ameron Lifestyle Hotel.
Heel wat chefs en maîtres zorgen er voor dat alle banketten en buffetten tot in de puntjes verzorgd worden. Het is een jarenlange traditie dat er een beroep gedaan wordt op de leerlingen van het zevende specialisatiejaar gastronomie (banketaannemer-traiteur) van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie. Een waardevolle stageperiode met het oog op een latere tewerkstelling. Onze praktijkleraar Jean-Luc Heremans en  technisch adviseur Walter Lanckmans begeleiden de leerlingen en werken mee om zo alles in goede banen te leiden.
Voor de leerlingen is het hard werken, maar ze ontmoeten tijdens deze stage heel wat beroemdheden en hoge gasten. Onze Koning Filip en Koningin Mathilde tekenen present in het hotel waar onze leerlingen aan de slag zijn. Het Koningspaar staat erop om onze leerlingen en de chefs te begroeten.  Ook de Amerikaanse acteur George Clooney, de kroonprins van Saoedi-Arabië, …  behoren tot de reeks bekende gasten voor wie de leerlingen mochten koken en de bediening verzorgen.
Wij zijn er zeker van dat de leerlingen op zaterdag 21 januari moe maar zeer voldaan van deze internationale belevenis naar school terugkeren. Ze zullen uitvoerig kunnen vertellen over de roomservice, de banketten, de speciale evenementen. We zijn ervan overtuigd dat deze ervaring mooi staat op hun curriculum vitae!In maart vertrekt dezelfde groep naar Piemonte voor een rijke gastronomische ontdekkingstocht die perfect past bij hun opleiding.