13.11

Hotel- en Toerismeschool Spermalie ontvangt het ‘Young Chefs Team’ als voorbereiding op het wereldkampioenschap in Luxemburg

De zes jonge chefs, die samen het ‘Young Chefs Team’ vormen en die ons land zullen vertegenwoordigen tijdens de ‘Young Chefs Culinary World Cup’ in Luxemburg op 25 november, hielden een oefensessie in Hotel- en Toerismeschool Spermalie.


Flanders Food Faculty (FFF) is een initiatief van Toerisme Vlaanderen om de Vlaamse eet-, drink- en tafelcultuur in binnen- en buitenland te versterken en beter te promoten. Eén van de doelstellingen van de Flanders Food Faculty is om beter te scoren op internationale culinaire wedstrijden. Vandaar dat 6 jonge chefs, na zware selecties, zijn samengebracht in het ‘Young Chefs Team’. Spermalie is trots dat het 3 oud-leerlingen (Guus Goossens, Wout Soete en Laurence Desmet)  mag leveren in dit team, alsook de bondscoach Jo Nelissen als leraar van de school.
Het ‘Young Chefs Team’ oefent intensief in het Flanders Food Faculty Trainingscentrum in Harelbeke, om het op 25 november in Luxemburg op te nemen tegen Oostenrijk, Canada, Denemarken, Engeland, Duitsland, Hongkong, Luxemburg, Noorwegen, Slovakije, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten. De wedstrijd bestaat uit twee delen: het bereiden van een driegangenmenu voor zeventig personen en een gastronomisch buffet voor twaalf personen.
Op maandag 12 november kwam het Young Chefs Team alvast hun driegangenmenu oefenen in de keukens van Spermalie. De school zorgde voor een passend en zeer geïnteresseerd publiek van 70 genodigden. De jonge chefs hoopten op die manier perfect voorbereid te zijn om te strijden voor de overwinning tijdens één van de grootste culinaire wedstrijden ter wereld , de ‘Young Chefs Culinary World Cup’ op 25 november in Luxemburg.

Klik hier voor de videoreportage van Focus WTV.