04.12

De Chinese Vice Minister van Onderwijs bezoekt de Hotel- en Toerismeschool Spermalie

Maandag 3 december heeft H.E. Mr SUN Yao, de Chinese Vice Minister van Onderwijs, de Hotel- en Toerismeschool Spermalie bezocht.

De 7-koppige Chinese delegatie was geïnteresseerd in zowel het secundair onderwijs als het volwassenenonderwijs.  Na een uiteenzetting over de specifieke werking van de school werden de praktijklokalen bezocht. De rondleiding nam een start in de Travel Store, vorig schooljaar officieel geopend. Een uniek concept in Vlaanderen waarbij ons eigen reisbureau Stuvenberghe, gelegen aan de ingang van de school, inspeelt op de nieuwe trends in toerisme en de reisindustrie.
Vandaar werd de Chinese Vice-Minister van Onderwijs begeleid naar onze moestuin waar de jongste leerlingen wekelijks kennismaken met de bewerking van de grond, zaaien en planten, en uiteindelijk oogsten van groenten. Het spreekt voor zich dat de productie van onze moestuin niet kan voorzien in de grote hoeveelheid aan groenten die in het secundair en het volwassenenonderwijs worden gebruikt tijdens de kooklessen en banketten.
De nieuwe, ultramoderne keukens, die pas in september in gebruik werden genomen, waren ook een van de blikvangers tijdens de rondleiding.  Daarnaast kon het economaat, het kloppend logistiek hart van de scholen,  waar wekelijks de grondstoffen worden geleverd voor meer dan 4.000 maaltijden, niet ontbreken op de rondleiding. Het genoot de volle belangstelling van de buitenlandse delegatie.  In de rustieke Middeleeuwse wijnkelder werd het bezoek afgerond. Op het einde van het bezoek konden de gasten nog nagenieten met de degustatie van een sabayon, klaargemaakt door de 4de jaarsleerlingen restaurant & keuken.