19.9

Burgemeester Landuyt opende de tuinklas in Spermalie

Op donderdag 18 september 2014 werd de openlucht tuinklas met kruiden- en moestuin van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie door Burgemeester Renaat Landuyt officieel geopend.
Wij willen als hotelschool onze studenten laten voelen, ruiken en proeven van de diversiteit die een eigen kruiden- en moestuin meebrengt. Wij hopen op deze manier onze studenten kennis te laten maken met de traditionele kruiden, maar ook met lang vergeten of exotische variaties. Dit wordt voor hen een unieke ervaring, mogelijk gemaakt door een team van enthousiaste leerkrachten en bevlogen chefs.
Het schooljaar in Spermalie zal dus in het teken staan van onze moestuin, recht vanuit de tuin op het bord. Niet alleen leren herkennen van groenten en eetbare bloemen, maar ook begrijpen hoe je ze kan doen groeien, bloeien en uiteindelijk verwerken.
Wim Lybaert, bekend van het programma ‘De moestuin van Wim’ op VT4 is onze grote inspiratiebron en dankzij zijn tips en enthousiasme werd ons moestuinproject alleen maar groter.
Wim Maes van het bedrijf ‘Cook and herb’, dat werkt voor topchefs, is onze wandelende kruidenencyclopedie. 1200 kruiden kunnen herkennen en bij naam noemen is een talent niet aan iedereen gegeven. We zetten hen tijdens de opening in de ‘eetbare’ bloemetjes.
De buitenklas kan bovendien door leraren gebruikt worden als leslokaal. We beschikken er over een bord, stoelen en banken. De groene, rustige omgeving van de school geeft onze buitenklas nog een extra tintje. We zijn ervan overtuigd dat leerlingen en leraren, als het weer het toelaat, graag buiten zullen vertoeven.