28.1

15 leerlingen van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie werken mee in de catering  op het World Economic Forum in Davos

In het Zwitserse Davos vond opnieuw het World Economic Forum plaats. Heel wat vooraanstaande personaliteiten kwamen er samen om de wereldeconomie te bespreken.

Een topevenement op economisch, politiek maar ook gastronomisch vlak. Naar jaarlijkse gewoonte was één van de belangrijke hotels voor deze bijeenkomst het Ameron Lifestyle Hotel. Heel wat chefs en maîtres zorgden er voor dat alle banketten en buffetten tot in de puntjes verzorgd werden.
Het is een jarenlange traditie dat er een beroep gedaan wordt op de leerlingen van het zevende specialisatiejaar gastronomie (banketaannemer-traiteur) van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie. Dit is voor hen een waardevolle stageperiode met het oog op een latere tewerkstelling. Onze technisch adviseur Walter Lanckmans begeleidde de leerlingen en werkte mee om alles in goede banen te leiden.
Voor de leerlingen was het hard werken, maar ze ontmoetten tijdens deze stage heel wat beroemdheden en hoge gasten. Ook Koning Filip en Koningin Mathilde woonden de jaarlijkse bijeenkomst bij van het Wereld Economisch Forum te Davos van 21 tot 24 januari 2019. Zij werden vergezeld door de Eerste Minister dhr. Charles Michel en de ministers Alexander De Croo en Kris Peeters.

Wij zijn er zeker van dat de leerlingen op zaterdag 26 januari moe, maar zeer voldaan van deze internationale belevenis naar school terugkeerden. Ze zullen uitvoerig kunnen vertellen over de roomservice, de banketten, de speciale evenementen. We zijn ervan overtuigd dat deze ervaring mooi staat op hun curriculum vitae!
In maart vertrekt dezelfde groep naar Piëmonte voor een rijke gastronomische ontdekkingstocht die perfect past bij hun opleiding.