20.5

Het Belgische en Jordaanse koningspaar op bezoek in Brugge en bediend door de leerlingen van Spermalie

Donderdag 19 mei werd een topdag voor de provincie West-Vlaanderen, voor Brugge én voor de Hotel- en Toerismeschool Spermalie. Die dag kwamen het Jordaanse koningspaar, Koning Abdoellah II en Koningin Rania, naar Brugge en dit ter gelegenheid van hun staatsbezoek aan ons land van 17 tot 19 mei. De Hotel- en Toerismeschool Spermalie kreeg een belangrijke rol in dit gebeuren.

Koning Abdoellah II en zijn echtgenote gebruikten samen met Koning Filip en Koningin Mathilde en talrijke andere hoogwaardigheidsbekleders de lunch in de Residentie van de Gouverneur. Geselecteerde leerlingen van het 5de jaar Hotel en Restaurant en Keuken hadden de eer dit Staatsbanket te mogen verzorgen. Op woensdag verzorgden onze cursisten van de eenjarige opleiding de mise-en-place.
Dit was een mooie afsluiter van hun schooljaar. Deze leerlingen mochten koken en de bediening verzorgen voor het Belgische en Jordaanse koningspaar en hun gevolg, de voorzitter van de provincieraad en gedeputeerden van de provincie. Uiteraard waren ook Gouverneur Carl Decaluwé en Burgemeester Renaat Landuyt en de Schepenen van Brugge het gezelschap aanwezig.
Onze leerlingen kregen afgelopen vrijdag een uitvoerige briefing. Het is immers belangrijk dat de lunch stijlvol en volgens de etiquetteregels verloopt.