Secundair onderwijs

7e Hotelonthaal

7e Hotelonthaal (BSO - 7de specialisatiejaar)

Word eerstelijnsmedewerker in een hotel aan de hotelreceptie ‘front office’, de kamerafdeling ‘housekeeping’ of in het voorraadbeheer ‘food and beverage’. Via stages en praktijklessen leer je hoe je het verblijf van je gasten moet voorbereiden, hoe je hoteldiensten kan voorstellen, reservaties moet boeken of annuleren. Vakken zoals receptieleer, banqueting, onthaaltechnieken, housekeeping, organisatie van seminaries en guest relations zijn dagelijkse kost. Je wordt een flexibele all-round medewerkers voor de hotellerie.

Internationale hotellerie

Je leert wat de hotellerie in binnen- en buitenland inhoudt. Je gaat vaak op hotelbezoek en je ontdekt zo of je hart meer in een groot internationaal hotel van een keten of in een kleiner familiaal hotel ligt. Later een B&B openen op je favoriete vakantiebestemming behoort ook tot de mogelijkheden.

Welkom!

Je bent de eerste medewerker en dus het gezicht van het hotel of bedrijf waar je aan de slag gaat. De eerste indruk die men krijgt van de zaak ben jij!

Talig

Je checkt gasten in en uit in Nederlands, Frans, Engels en Duits. Je oefent om moeilijkere gesprekken te voeren en klachten te behandelen. Elke klacht is een uitdaging, geen probleem.

Flexibel

Je kan aan de slag aan de receptie van een hotel of het onthaal van een bedrijf. Misschien ligt jouw hart meer in het restaurant en ga je aan slag als onthaal- en reserveringsmedewerker van een toprestaurant?

Verschillende departementen

Je ontdekt niet enkel de front-office van een hotel, maar de housekeeping-, room service-, bar-, banket- of seminarie-afdeling behoren ook tot de mogelijkheden als werkplek.

Stage

Je loopt stage in een hotel naar keuze. Zaken- of vakantiehotel? Groot, klein, B&B of vakantiepark? Ook dat kan allemaal. Het is aan jou om te kiezen in functie van je toekomstdromen.

Toekomst

Contact met het bedrijfsleven

Tijdens het zevende jaar Hotelonthaal word je klaargestoomd om er echt werk van te maken. De vele en diverse hotelbezoeken die we tijdens het schooljaar doen, geven je een beeld van jouw toekomst op de werkvloer. Na het zevende jaar behaal je het diploma secundair onderwijs. Dit is mooi meegenomen!

Grenzen verleggen

Internationale studiereis

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Veelgestelde vragen

Neen, je kan heel veel kanten uit. Met het diploma van het 7de Hotelonthaal ben je in de ganse vrijheidssector welkom. Daarnaast zijn ook heel wat bedrijven op zoek naar een enthousiaste hotelmedewerker. Enkele oud-leerlingen zijn ook aan de slag als host/hostess in de luchtvaart.
Ja, voor de opleiding housekeeping ga je op de werkvloer in een Brugs hotel. Je poetst even zelf mee, zodat je weet wat de job inhoudt, want later word je misschien de verantwoordelijke van deze belangrijke afdeling.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief