Doelstelling
De Belgische bieren zijn wereldberoemd en hebben een rijke geschiedenis. We laten je graag kennismaken met de rijke variatie aan smaken.
Inhoud
Hoe wordt bier gemaakt? Welke factoren bepalen de kwaliteit van het bier? Welke biertypes kunnen we onderscheiden? Welke informatie bevat een bieretiket?
We staan in deze module ook al stil bij de basistechnieken van het degusteren.
In deze lessenreeks werken we uitsluitend met Belgische bieren.We plannen ook 2 bedrijfsbezoeken.
Bij de start van deze opleiding zijn 6 degustatieglazen inbegrepen.
Een degustatie:
- pils bieren: verschillende merken en variaties
- vergelijkende proeverij van wit bier, dubbel en tripel bieren
- Abdijbieren en trappistenbieren zoals Leffe, Chimay, Rochefort, Westmalle,…
Praktische info
Duur van de cursus
van begin september tot midden januari
Tijdstip 2021-2022
dinsdag 18.30 u. – 22.10 u.
Kostprijs
inschrijvingsgeld: € 120 + cursusgeld: € 141
Module
algemene bierkennis