Doelstelling

De bakermat van de wijn ligt nog steeds in Frankrijk. Een reis langs de wijnstreken van ‘La douce France’ laat ons kennismaken met wijnbouwers en hun wijngaarden.Welke zijn de voornaamste wijnregio’s in Frankrijk? Welke druivensoorten worden er geteeld? Wat is de invloed van de bodem? Ook voor het decanteren, het serveren en het professioneel proeven hebben wij aandacht. Tijdens deze reis ontdekken wij bovendien de gastronomische en toeristische troeven van de diverse streken.

Inhoud

  • wat is ‘vinificatie’
  • de voornaamste Franse regio’s en hun bekende huizen: Bourgogne, Bordeaux, Côtes du Rhône, Loire, Champagne…
  • wijn koelen, chambreren, serveren
  • professioneel wijnproeven
  • vergelijken van wijnen

Een degustatie

Bourgogne | Bordeaux | Côte du Rhône | Loire

Praktische info

Duur van de cursus

1 semester

Kostprijs

inschrijvingsgeld: € 120 + cursusgeld: € 310 voor 17 lessen

Instapvoorwaarde

geslaagd zijn voor de module ‘algemene wijnkennis’