Doelstelling

Met het rijke aanbod van vlees en gevogelte leer je een reeks fijne gerechten bereiden, rekening houdend met het seizoen. Daarnaast maak je ook lekkere nagerechten.

Inhoud

  • portioneren, marineren en panklaar maken van vlees en gevogelte
  • braden en grillen van vlees en gevogelte
  • begeleidende sausen: bruine sausen, roomsausen…
  • soepen op basis van vlees en gevogelte, consommé
  • diverse groentegarnituren
  • soezen met banketbakkersroom, vanillesaus…
  • mousses, bavarois
  • roomijs en sorbet
  • coulis van vruchten, decoratief met fruit

Gastronomisch voorproefje

Taartje van Ganda ham, appel en bloedworst met balsamicosiroop

Speenvarken met mergpompoen en zachte currysaus

Chocoladeschuim met vanillesaus en sinaasappel

Praktische info

Duur van de cursus

van begin september tot begin juni

Tijdstippen 2019-2020

keuze uit

maandag                18.30 u. – 22.10 u. VOLZET (inschrijven op wachtlijst is mogelijk)

dinsdag                   14.30 u. – 18.10 u.

dinsdag                   18.30 u. – 22.10 u. VOLZET (inschrijven op wachtlijst is mogelijk)

donderdag              14.30 u. – 18.10 u.

donderdag              18.30 u. – 22.10 u.

Kostprijs 2019-2020

inschrijvingsgeld: € 240 + cursusgeld: € 522

Richtlijnen i.v.m. kledij

verplicht: een koksvest met lange mouwen en een lange voorbindschort

Modules

dagschotels met vlees en gevogelte / nagerechten

Instapvoorwaarde

geslaagd zijn voor de modules initiatie warme keuken + koude keuken

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen