Doelstelling

Met vis heb je een zee van mogelijkheden: je maakt kennis met het ruime gamma van soorten. Je leert vis fileren, portioneren en bereiden. Afleidingen zoals vissoepen en –sausen komen eveneens aan bod. Vanaf januari gaan we op verkenning in eigen land en de diverse Europese keukens naar regiogebonden producten om deze te verwerken tot streekgerechten met een gastronomisch tintje.

Inhoud initiatie vis

  • pocheren, bakken en grillen van vis
  • begeleidende sausen: botersausen, roomsausen…
  • diverse groenten en garnituren

Gastronomisch voorproefje

Tongscharfilets en rode sjalotjes in mosselcrème

Zeewolftournedos met groentespaghetti en chilipepersaus

Inhoud streekgerechten

  •  bereiden van streekgerechten uit binnen- en buitenland
  • gerechten met streekgebonden vis, vlees, gevogelte, groenten, specerijen, kruiden of zuivel

Gastronomisch voorproefje

Waterzooi van hoevekip op Gentse wijze

Catalaanse crème

Praktische info

De inschrijvingen voor ‘Initiatie 3: vis & streekgerechten’ cursusjaar 2019-2020 zijn afgesloten.

Duur van de cursus

van begin september tot begin juni

Tijdstippen

keuze uit

maandag               18.30 u. – 22.10 u.

dinsdag                  14.30 u. – 18.10 u.

dinsdag                  18.30 u. – 22.10 u.

donderdag            18.30 u. – 22.10 u.

Kostprijs

inschrijvingsgeld: € 240 + cursusgeld: € 544

Richtlijnen i.v.m. kledij

verplicht: een koksvest met lange mouwen en een lange voorbindschort

Modules

dagschotels met vis / streekgerechten

Instapvoorwaarden

Instapvereiste initiatie vis (dagschotels met vis): geslaagd zijn voor de modules initiatie warme keuken + koude keuken
Instapvereiste streekgerechten: geslaagd zijn voor de modules initiatie warme keuken + koude keuken + dagschotels met vlees en gevogelte + dagschotels met vis + nagerechten

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen