Doelstelling

Ben je gepassioneerd door (top)gastronomie? Wil je de nieuwe evoluties op de voet volgen? Dan is deze cursus voor jou een aanrader. Het is immers hét paradepaardje uit ons aanbod. De chef maakt je wegwijs in de kooktechnieken van de 21ste eeuw en laat je kennismaken met nieuwe toestellen die ervoor zorgen dat je kan koken met een minimale arbeid en maximale kwaliteit. Zo krijg je inzicht in de hedendaagse bereidingstechnieken en trends.

Inhoud

  • klassieke en eigentijdse groentegarnituren
  • werken met apparatuur zoals Thermomix (innovatieve keukenrobot), Pacojet (revolutionaire mixer voor diepgevroren ingrediënten), Roner (garen op lage temperatuur), Thermo Whip (schuimen en mousses)…
  • ontdekken welke mogelijkheden Texturas bieden
  • kennismaken met het principe van FoodPairing om te komen tot verrassende smaakcombinaties

Gastronomisch voorproefje

Gemarineerde tonijn met koningskrab en wasabisorbet

Tartelette van kalfszwezerik en vergeten groenten

Coupe van exotische vruchten met kokosespuma

Praktische info

Duur van de cursus

van begin september tot begin juni, les om de twee weken

Tijdstippen 2019-2020

maandag                18.30 u. – 22.10 u.

dinsdag                  18.30 u. – 22.10 u. VOLZET (inschrijven op wachtlijst is mogelijk)

donderdag             18.30 u. – 22.10 u.

Staat het lesmoment van jouw voorkeur niet in de keuzelijst van de specialisatiecursus, dan kan je een e-mail sturen naar cvobrugge@spermalie.be om na te vragen of dit – bij voldoende belangstelling – bijkomend kan ingericht worden.

Kostprijs 2019-2020

inschrijvingsgeld: € 120 + cursusgeld: € 317

Richtlijnen i.v.m. kledij

verplicht: een koksvest met lange mouwen en een lange voorbindschort

Instapvoorwaarden

geslaagd zijn voor de modules ‘initiatie warme keuken’ + ‘koude keuken’ + ‘dagschotels met vlees en gevogelte’ + ‘dagschotels met vis’ + ‘nagerechten’ + ‘visgerechten’ + ‘vleesgerechten’ + ‘streekgerechten’

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen