Doelstelling
Ben je gepassioneerd door (top)gastronomie? Wil je de nieuwe evoluties op de voet volgen? Dan is deze cursus voor jou een aanrader. Het is immers hét paradepaardje uit ons aanbod. De chef maakt je wegwijs in de kooktechnieken van de 21ste eeuw en laat je kennismaken met nieuwe toestellen die ervoor zorgen dat je kan koken met een minimale arbeid en maximale kwaliteit. Zo krijg je inzicht in de hedendaagse bereidingstechnieken en trends.
Inhoud
- klassieke en eigentijdse groentegarnituren
- werken met apparatuur zoals Thermomix (innovatieve keukenrobot), Pacojet (revolutionaire mixer voor diepgevroren ingrediënten), Roner (garen op lage temperatuur), Thermo Whip (schuimen en mousses)…
- ontdekken welke mogelijkheden Texturas bieden
- kennismaken met het principe van FoodPairing om te komen tot verrassende smaakcombinaties
- …
Gastronomisch voorproefje
Gemarineerde tonijn met koningskrab en wasabisorbet
Tartelette van kalfszwezerik en vergeten groenten
Coupe van exotische vruchten met kokosespuma
Praktische info
info i.v.m. tijdstip 2021-2022 online vanaf 17 mei
Kostprijs 2021-2022
inschrijvingsgeld: € 120 + cursusgeld: € 330
Je kan ervoor kiezen om het cursusgeld in 2 keer te betalen.
Richtlijnen i.v.m. kledij
verplicht: een koksvest met lange mouwen en een lange voorbindschort
Instapvoorwaarden
geslaagd zijn voor de modules ‘initiatie warme keuken’ + ‘koude keuken’ + ‘dagschotels met vlees en gevogelte’ + ‘dagschotels met vis’ + ‘nagerechten’ + ‘visgerechten’ + ‘vleesgerechten’ + ‘streekgerechten’