Doelstelling
Tover de wereld op je bord. Je gaat in deze cursus aan de slag met typische ingrediënten uit de verschillende Europese landen en bereidt gerechten uit de Duitse, Franse, Spaanse, Portugese, Italiaanse of Griekse keuken.
Inhoud
- hartige hapjes: tapas, tortilla’s, nacho’s…
- uitheemse soepen
- diverse rijstbereidingen
- gerechten met kooktechnieken en bereidingswijzen conform het land van herkomst: frituren, paneren, roerbakken, roosteren, stomen…
- zoete gerechten uit alle windstreken: beignets, zuivelbereidingen, flensjes, gebak, koekjes…
- …
Gastronomisch voorproefje
Mezze uit Turkije
Ossubuco op Milanese wijze
Karamelananas met ijs van limoncetta en muntsaus
Praktische info
De inschrijvingen voor ‘Initiatie buitenlandse keuken’ 2019-2020 zijn afgesloten
Duur van de cursus
van begin september tot begin juni, les om de twee weken
Tijdstippen
dinsdag 14.30 u. – 18.10 u.
dinsdag 18.30 u. – 22.10 u.
Staat het lesmoment van jouw voorkeur niet in de keuzelijst van de specialisatiecursus, dan kan je een e-mail sturen naar cvobrugge@spermalie.be om na te vragen of dit – bij voldoende belangstelling – bijkomend kan ingericht worden.
Kostprijs
inschrijvingsgeld: € 120 + cursusgeld: € 277
Richtlijnen i.v.m. kledij
verplicht: een koksvest met lange mouwen en een lange voorbindschort
Instapvoorwaarden
geslaagd zijn voor de modules ‘initiatie warme keuken’ + ‘koude keuken’ + ‘dagschotels met vlees en gevogelte’ + ‘dagschotels met vis’ + ‘nagerechten’