Doelstelling
Tover de wereld op je bord. Je gaat in deze cursus aan de slag met typische ingrediënten uit de verschillende Europese landen en bereidt gerechten uit de Duitse, Franse, Spaanse, Portugese, Italiaanse of Griekse keuken.
Inhoud
- hartige hapjes: tapas, tortilla’s, nacho’s…
- uitheemse soepen
- diverse rijstbereidingen
- gerechten met kooktechnieken en bereidingswijzen conform het land van herkomst: frituren, paneren, roerbakken, roosteren, stomen…
- zoete gerechten uit alle windstreken: beignets, zuivelbereidingen, flensjes, gebak, koekjes…
- …
Gastronomisch voorproefje
Mezze uit Turkije
Ossubuco op Milanese wijze
Karamelananas met ijs van limoncetta en muntsaus
Praktische info 2020-2021
Inschrijven is niet meer mogelijk – ook niet op wachtlijst
Duur van de cursus
van begin september tot begin juni, les om de twee weken
Tijdstip
- dinsdag 14.30 – 18.10 uur
- donderdag 14.30 – 18.10 uur
Kostprijs 2020-2021
inschrijvingsgeld: € 120 + cursusgeld: € 298
Je kan ervoor kiezen om het cursusgeld in 2 keer te betalen.
Richtlijnen i.v.m. kledij
verplicht: een koksvest met lange mouwen en een lange voorbindschort
Instapvoorwaarden
geslaagd zijn voor de modules ‘initiatie warme keuken’ + ‘koude keuken’ + ‘dagschotels met vlees en gevogelte’ + ‘dagschotels met vis’ + ‘nagerechten’