Doelstelling

Tover de wereld op je bord. Je gaat in deze cursus aan de slag met typische ingrediënten uit de verschillende Europese landen en bereidt gerechten uit de Duitse, Franse, Spaanse, Portugese, Italiaanse of Griekse keuken.

Inhoud

  • hartige hapjes: tapas, tortilla’s, nacho’s…
  • uitheemse soepen
  • diverse rijstbereidingen
  • gerechten met kooktechnieken en bereidingswijzen conform het land van herkomst: frituren, paneren, roerbakken, roosteren, stomen…
  • zoete gerechten uit alle windstreken: beignets, zuivelbereidingen, flensjes, gebak, koekjes…

Gastronomisch voorproefje

Mezze uit Turkije

Ossubuco op Milanese wijze

Karamelananas met ijs van limoncetta en muntsaus

Praktische info

De inschrijvingen voor ‘Initiatie buitenlandse keuken’ 2019-2020 zijn afgesloten

Duur van de cursus

van begin september tot begin juni, les om de twee weken

Tijdstippen

dinsdag                  14.30 u. – 18.10 u.

dinsdag                  18.30 u. – 22.10 u.

Staat het lesmoment van jouw voorkeur niet in de keuzelijst van de specialisatiecursus, dan kan je een e-mail sturen naar cvobrugge@spermalie.be om na te vragen of dit – bij voldoende belangstelling – bijkomend kan ingericht worden.

Kostprijs

inschrijvingsgeld: € 120 + cursusgeld: € 277

Richtlijnen i.v.m. kledij

verplicht: een koksvest met lange mouwen en een lange voorbindschort

Instapvoorwaarden

geslaagd zijn voor de modules ‘initiatie warme keuken’ + ‘koude keuken’ + ‘dagschotels met vlees en gevogelte’ + ‘dagschotels met vis’ + ‘nagerechten’

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen