Doelstelling

Tover de wereld op je bord. Je gaat op verkenning en leert uitheemse producten kennen en klaarmaken op specifieke wijze zoals in bv. Zuidoost-Azië, Zuid-Amerika en Midden-Oosten.

Inhoud

  • hartige hapjes, specifieke degen zoals voor wonton, loempia…
  • uitheemse soepen
  • diverse rijstbereidingen
  • kennismaking met exotische producten
  • gerechten met kooktechnieken en bereidingswijzen conform het land van herkomst: frituren, paneren, roerbakken, roosteren, stomen…
  • zoete gerechten uit alle windstreken: beignets, zuivelbereidingen, flensjes, gebak, koekjes…

Gastronomisch voorproefje

Thaise krabsoep met kokos en rijstnoedels

Gegrilde kangoeroefilet met stoemp van zoete aardappel

Bananenloempia

Praktische info 2020-2021

Inschrijven is niet meer mogelijk – ook niet op wachtlijst

Duur van de cursus

van begin september tot begin juni, les om de twee weken

Tijdstip

  • dinsdag            14.30 – 18.10 uur
  • dinsdag            18.30 – 22.10 uur

Kostprijs 2020-2021

inschrijvingsgeld: € 120 + cursusgeld: € 298
Je kan ervoor kiezen om het cursusgeld in 2 keer te betalen.

Richtlijnen i.v.m. kledij

verplicht: een koksvest met lange mouwen en een lange voorbindschort

Instapvoorwaarden:

geslaagd zijn voor de modules ‘initiatie warme keuken’ + ‘koude keuken’ + ‘dagschotels met vlees en gevogelte’ + ‘dagschotels met vis’ + ‘nagerechten’ + ‘initiatie buitenlandse keuken’