Doelstelling

Tover de wereld op je bord. Je gaat op verkenning en leert uitheemse producten kennen en klaarmaken op specifieke wijze zoals in bv. Zuidoost-Azië, Zuid-Amerika en Midden-Oosten.

Inhoud

  • hartige hapjes, specifieke degen zoals voor wonton, loempia…
  • uitheemse soepen
  • diverse rijstbereidingen
  • kennismaking met exotische producten
  • gerechten met kooktechnieken en bereidingswijzen conform het land van herkomst: frituren, paneren, roerbakken, roosteren, stomen…
  • zoete gerechten uit alle windstreken: beignets, zuivelbereidingen, flensjes, gebak, koekjes…

Gastronomisch voorproefje

Thaise krabsoep met kokos en rijstnoedels

Gegrilde kangoeroefilet met stoemp van zoete aardappel

Bananenloempia

Praktische info

Duur van de cursus

van begin september tot begin juni, les om de twee weken

Tijdstip 2019-2020

donderdag            18.30 u. – 22.10 u.

Staat het lesmoment van jouw voorkeur niet in de keuzelijst van de specialisatiecursus, dan kan je een e-mail sturen naar cvobrugge@spermalie.be om na te vragen of dit – bij voldoende belangstelling – bijkomend kan ingericht worden.

Kostprijs 2019-2020

inschrijvingsgeld: € 120 + cursusgeld: € 277

Richtlijnen i.v.m. kledij

verplicht: een koksvest met lange mouwen en een lange voorbindschort

Instapvoorwaarden:

geslaagd zijn voor de modules ‘initiatie warme keuken’ + ‘koude keuken’ + ‘dagschotels met vlees en gevogelte’ + ‘dagschotels met vis’ + ‘nagerechten’ + ‘initiatie buitenlandse keuken’

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen