Doelstelling

Tover de wereld op je bord. Je gaat op verkenning en leert uitheemse producten kennen en klaarmaken op specifieke wijze zoals in bv. Zuidoost-Azië, Zuid-Amerika en Midden-Oosten.

Inhoud

  • hartige hapjes, specifieke degen zoals voor wonton, loempia…
  • uitheemse soepen
  • diverse rijstbereidingen
  • kennismaking met exotische producten
  • gerechten met kooktechnieken en bereidingswijzen conform het land van herkomst: frituren, paneren, roerbakken, roosteren, stomen…
  • zoete gerechten uit alle windstreken: beignets, zuivelbereidingen, flensjes, gebak, koekjes…

Gastronomisch voorproefje

Thaise krabsoep met kokos en rijstnoedels

Gegrilde kangoeroefilet met stoemp van zoete aardappel

Bananenloempia

Praktische info

De inschrijvingen voor ‘Buitenlandse keuken’ 2019-2020 zijn afgesloten

Duur van de cursus

van begin september tot begin juni, les om de twee weken

Tijdstip

donderdag            18.30 u. – 22.10 u.

Staat het lesmoment van jouw voorkeur niet in de keuzelijst van de specialisatiecursus, dan kan je een e-mail sturen naar cvobrugge@spermalie.be om na te vragen of dit – bij voldoende belangstelling – bijkomend kan ingericht worden.

Kostprijs

inschrijvingsgeld: € 120 + cursusgeld: € 277

Richtlijnen i.v.m. kledij

verplicht: een koksvest met lange mouwen en een lange voorbindschort

Instapvoorwaarden:

geslaagd zijn voor de modules ‘initiatie warme keuken’ + ‘koude keuken’ + ‘dagschotels met vlees en gevogelte’ + ‘dagschotels met vis’ + ‘nagerechten’ + ‘initiatie buitenlandse keuken’

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen