Doelstelling

Ben je gepassioneerd door brood? Wil je zelf je brood bakken en broodgerechten leren bereiden? De juiste technieken onder de knie krijgen? Dan is deze cursus voor jou een aanrader.

De chef maakt je wegwijs in alle aspecten van het brood en laat je kennismaken met broden van heel de wereld, zachte luxe, harde luxe, zuurdesem, stokbroden, gerezen bladerdeeg …  Daarnaast bereiden we (bij)gerechten op basis van brood (pizza, croutons, broodsalade…).

Inhoud

  • theorie van de belangrijkste grondstoffen
  • zachte luxe, tafelbroodjes, speciale broden (wereld), zoete broden
  • vlaaien
  • zuurdesem
  • gerezen bladerdeeg, pizza, hamburgerbroodje
  • broodsalade, croutons

Gastronomisch voorproefje

Pita met kreeft
Italiaanse broodsalade
Verrassingsbrood (gevuld)
Pizza met zongedroogde tomaten, proscuitto crudo en ruccola

Praktische info

Duur van de cursus

van begin september tot begin juni, les om de twee weken

Tijdstip 2020-2021

dinsdag            14.30 – 18.10 uur

donderdag       14.30 – 18.10 uur

Kostprijs 2020-2021

inschrijvingsgeld: € 120 + cursusgeld: € 233
Je kan ervoor kiezen om het cursusgeld in 2 keer te betalen.

Richtlijnen i.v.m. kledij

verplicht: een koksvest met lange mouwen en een lange voorbindschort

Module

alternatieve voeding

Instapvoorwaarden

geslaagd zijn voor de modules ‘initiatie warme keuken’ + ‘koude keuken’ + ‘dagschotels met vlees en gevogelte’ + ‘dagschotels met vis’ + ‘nagerechten’

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen