Doelstelling

Ben je gepassioneerd door brood? Wil je zelf je brood bakken en broodgerechten leren bereiden? De juiste technieken onder de knie krijgen? Dan is deze cursus voor jou een aanrader.

De chef maakt je wegwijs in alle aspecten van het brood en laat je kennismaken met broden van heel de wereld, zachte luxe, harde luxe, zuurdesem, stokbroden, gerezen bladerdeeg …  Daarnaast bereiden we (bij)gerechten op basis van brood (pizza, croutons, broodsalade…).

Inhoud

  • theorie van de belangrijkste grondstoffen
  • zachte luxe, tafelbroodjes, speciale broden (wereld), zoete broden
  • vlaaien
  • zuurdesem
  • gerezen bladerdeeg, pizza, hamburgerbroodje
  • broodsalade, croutons

Gastronomisch voorproefje

Pita met kreeft
Italiaanse broodsalade
Verrassingsbrood (gevuld)
Pizza met zongedroogde tomaten, proscuitto crudo en ruccola

Praktische info

De inschrijvingen voor ‘Brood en broodgerechten’ 2019-2020 zijn afgesloten

Duur van de cursus

van begin september tot begin juni, les om de twee weken

Tijdstippen

maandag                18.30 u. – 22.10 u.

dinsdag                  14.30 u. – 18.10 u.

donderdag            14.30 u. – 18.10 u.

Kostprijs

inschrijvingsgeld: € 120 + cursusgeld: € 214

Richtlijnen i.v.m. kledij

verplicht: een koksvest met lange mouwen en een lange voorbindschort

Module

alternatieve voeding

Instapvoorwaarden

geslaagd zijn voor de modules ‘initiatie warme keuken’ + ‘koude keuken’ + ‘dagschotels met vlees en gevogelte’ + ‘dagschotels met vis’ + ‘nagerechten’

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen