Doelstelling

Vegucation is de eerste erkende opleiding die op creatieve, plantaardige voeding focust. In deze gespecialiseerde cursus gaat het over het bijbrengen van kennis over het bereiden van creatieve, smakelijke en uitgebalanceerde vegetarische maaltijden; met aandacht voor gezondheid, duurzaamheid en ethiek. Daarnaast leren we je vaardigheden en competenties ontwikkelen om deze kennis vlot toe te passen.

Inhoud

  • kennismaking met verschillende voedingswijzen en intoleranties
  • kennis over de achtergrond en herkomst van ingrediënten
  • aandacht aan de betekenis van ethiek, milieu, gezondheid en economie
  • experimenteren met nieuwe ideeën om gezonde gerechten te bereiden
  • eigen recepten leren ontwikkelen
  • kennismaking met verschillende plantaardige bindmiddelen
  • warenkennis: groentefamilies, granen, fruit, alternatieve voor vis en vlees
  • bewaartechnieken
  • nieuwe creatieve bereidingswijzen

 

Praktische info

De inschrijvingen voor ‘Vegucation’ 2019-2020 zijn afgesloten

Duur van de cursus

van begin september tot begin juni, les om de twee weken

Tijdstip

dinsdag                  14.30 u. – 18.10 u.

dinsdag                  18.30 u. – 22.10 u.

Staat het lesmoment van jouw voorkeur niet in de keuzelijst van de specialisatiecursus, dan kan je een e-mail sturen naar cvobrugge@spermalie.be om na te vragen of dit – bij voldoende belangstelling – bijkomend kan ingericht worden.

Kostprijs

inschrijvingsgeld: € 120 + cursusgeld: € 256

Richtlijnen i.v.m. kledij

verplicht: een koksvest met lange mouwen en een lange voorbindschort

Module

alternatieve voeding

Instapvoorwaarden

geslaagd zijn voor de modules ‘initiatie warme keuken’ + ‘koude keuken’ + ‘dagschotels met vlees en gevogelte’ + ‘dagschotels met vis’ + ‘nagerechten’

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen