Doelstelling
Vegucation is de eerste erkende opleiding die op creatieve, plantaardige voeding focust. In deze gespecialiseerde cursus gaat het over het bijbrengen van kennis over het bereiden van creatieve, smakelijke en uitgebalanceerde vegetarische maaltijden; met aandacht voor gezondheid, duurzaamheid en ethiek. Daarnaast leren we je vaardigheden en competenties ontwikkelen om deze kennis vlot toe te passen.
Inhoud
- kennismaking met verschillende voedingswijzen en intoleranties
- kennis over de achtergrond en herkomst van ingrediënten
- aandacht aan de betekenis van ethiek, milieu, gezondheid en economie
- experimenteren met nieuwe ideeën om gezonde gerechten te bereiden
- eigen recepten leren ontwikkelen
- kennismaking met verschillende plantaardige bindmiddelen
- warenkennis: groentefamilies, granen, fruit, alternatieve voor vis en vlees
- bewaartechnieken
- nieuwe creatieve bereidingswijzen
- …
Praktische info 2020 -2021
Inschrijven is niet meer mogelijk – ook niet op wachtlijst
Duur van de cursus
van begin september tot begin juni, les om de twee weken
Tijdstip
dinsdag 18.30 – 22.10 uur
Kostprijs 2020-2021
inschrijvingsgeld: € 120 + cursusgeld: € 277
Je kan ervoor kiezen om het cursusgeld in 2 keer te betalen.
Richtlijnen i.v.m. kledij
verplicht: een koksvest met lange mouwen en een lange voorbindschort
Module
alternatieve voeding
Instapvoorwaarden
geslaagd zijn voor de modules ‘initiatie warme keuken’ + ‘koude keuken’ + ‘dagschotels met vlees en gevogelte’ + ‘dagschotels met vis’ + ‘nagerechten’