Doelstelling
Wil je jouw gasten trakteren op zoetigheden van het huis? In deze cursus worden de basisbereidingen uit de dessertkeuken aangeleerd. In onze patisseriekeuken ga je zowel taarten bakken, heerlijke ijsbereidingen, chocolade- of fruitdesserten maken. Om nu al bij te watertanden!
Inhoud
- zoet gebak: cake, biscuit, zanddeeg, bladerdeeg, soezen, charlotte…
- ‘crème anglaise’, ‘crème renversée’, ‘crème patissière’, ‘crème au beurre’
- flan en bavarois
- warme nagerechten zoals bv. flensjes
- sorbet en roomijs
- dessertkoekjes en chocolade
- decoratie- en dresseertechnieken
- …
Gastronomisch voorproefje
Fruittaartje met Bretoens zanddeeg, miserable, soezen, citroentaartje, tompouce, rijsttaart , brésiliennetaart, chocolademoelleux met sorbet, suikerbrood, bokkenpootjes…
Praktische info 2020-2021
Inschrijven is niet meer mogelijk – ook niet op wachtlijst
Duur van de cursus
van begin september tot begin juni, les om de twee weken
Tijdstippen
- maandag 14.30 u. – 18.10 u.
- maandag 18.30 u. – 22.10 u.
- dinsdag 14.30 u. – 18.10 u.
- dinsdag 18.30 u. – 22.10 u.
- woensdag 18.30 u. – 22.10 u.
- donderdag 14.30 u. – 18.10 u.
- donderdag 18.30 u. – 22.10 u.
Kostprijs
inschrijvingsgeld: € 120 + cursusgeld: € 233
Je kan ervoor kiezen om het cursusgeld in 2 keer te betalen.
Richtlijnen i.v.m. kledij
verplicht: een koksvest met lange mouwen en een lange voorbindschort
Module
nagerechten