Doelstelling

Wil je jouw gasten trakteren op zoetigheden van het huis? In deze cursus worden de basisbereidingen uit de dessertkeuken aangeleerd. In onze patisseriekeuken ga je zowel taarten bakken, heerlijke ijsbereidingen, chocolade- of fruitdesserten maken. Om nu al bij te watertanden!

Inhoud

  • zoet gebak: cake, biscuit, zanddeeg, bladerdeeg, soezen, charlotte…
  • ‘crème anglaise’, ‘crème renversée’, ‘crème patissière’, ‘crème au beurre’
  • flan en bavarois
  • warme nagerechten zoals bv. flensjes
  • sorbet en roomijs
  • dessertkoekjes en chocolade
  • decoratie- en dresseertechnieken

Gastronomisch voorproefje

Fruittaartje met Bretoens zanddeeg, miserable, soezen,  citroentaartje, tompouce,  rijsttaart , brésiliennetaart, chocolademoelleux met  sorbet,  suikerbrood, bokkenpootjes…

Praktische info 2020-2021

Duur van de cursus

van begin september tot begin juni, les om de twee weken

Tijdstippen

VOLZET, inschrijven is niet meer mogelijk – ook niet op wachtlijst:

  • maandag                  14.30 u. – 18.10 u.
  • maandag                  18.30 u. – 22.10 u.
  • dinsdag                     14.30 u. – 18.10 u.
  • dinsdag                     18.30 u. – 22.10 u.
  • woensdag                  18.30 u. – 22.10 u.
  • donderdag                14.30 u. – 18.10 u.
  • donderdag                18.30 u. – 22.10 u.

Kostprijs

inschrijvingsgeld: € 120 + cursusgeld: € 233
Je kan ervoor kiezen om het cursusgeld in 2 keer te betalen.

Richtlijnen i.v.m. kledij

verplicht: een koksvest met lange mouwen en een lange voorbindschort

Module

nagerechten