Doelstelling

Wil je jouw gasten trakteren op zoetigheden van het huis? In deze cursus worden de basisbereidingen uit de dessertkeuken aangeleerd. In onze patisseriekeuken ga je zowel taarten bakken, heerlijke ijsbereidingen, chocolade- of fruitdesserten maken. Om nu al bij te watertanden!

Inhoud

  • zoet gebak: cake, biscuit, zanddeeg, bladerdeeg, soezen, charlotte…
  • ‘crème anglaise’, ‘crème renversée’, ‘crème patissière’, ‘crème au beurre’
  • flan en bavarois
  • warme nagerechten zoals bv. flensjes
  • sorbet en roomijs
  • dessertkoekjes en chocolade
  • decoratie- en dresseertechnieken

Gastronomisch voorproefje

Fruittaartje met Bretoens zanddeeg, miserable, soezen,  citroentaartje, tompouce,  rijsttaart , brésiliennetaart, chocolademoelleux met  sorbet,  suikerbrood, bokkenpootjes…

Praktische info

Duur van de cursus

van begin september tot begin juni, les om de twee weken

Tijdstippen 2019-2020

keuze uit

maandag                  14.30 u. – 18.10 u. VOLZET (inschrijven op wachtlijst is mogelijk)

maandag                  18.30 u. – 22.10 u. VOLZET (inschrijven op wachtlijst is mogelijk)

dinsdag                     14.30 u. – 18.10 u. VOLZET (inschrijven op wachtlijst is mogelijk)

dinsdag                     18.30 u. – 22.10 u. VOLZET (inschrijven op wachtlijst is mogelijk)

donderdag                14.30 u. – 18.10 u. VOLZET (inschrijven op wachtlijst is mogelijk)

donderdag                18.30 u. – 22.10 u. VOLZET (inschrijven op wachtlijst is mogelijk)

Kostprijs 2019-2020

inschrijvingsgeld: € 120 + cursusgeld: € 193

Richtlijnen i.v.m. kledij

verplicht: een koksvest met lange mouwen en een lange voorbindschort

Module

nagerechten

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen