Doelstelling

Wil je jouw gasten trakteren op zoetigheden van het huis? In deze cursus worden de basisbereidingen uit de dessertkeuken aangeleerd. In onze patisseriekeuken ga je zowel taarten bakken, heerlijke ijsbereidingen, chocolade- of fruitdesserten maken. Om nu al bij te watertanden!

Inhoud

  • zoet gebak: cake, biscuit, zanddeeg, bladerdeeg, soezen, charlotte…
  • ‘crème anglaise’, ‘crème renversée’, ‘crème patissière’, ‘crème au beurre’
  • flan en bavarois
  • warme nagerechten zoals bv. flensjes
  • sorbet en roomijs
  • dessertkoekjes en chocolade
  • decoratie- en dresseertechnieken

Gastronomisch voorproefje

Fruittaartje met Bretoens zanddeeg, miserable, soezen,  citroentaartje, tompouce,  rijsttaart , brésiliennetaart, chocolademoelleux met  sorbet,  suikerbrood, bokkenpootjes…

Praktische info

De inschrijvingen voor ‘Nagerechten en drooggebak’ 2019-2020 zijn afgesloten

Duur van de cursus

van begin september tot begin juni, les om de twee weken

Tijdstippen

keuze uit

maandag                  14.30 u. – 18.10 u.

maandag                  18.30 u. – 22.10 u.

dinsdag                     14.30 u. – 18.10 u.

dinsdag                     18.30 u. – 22.10 u.

donderdag                14.30 u. – 18.10 u.

donderdag                18.30 u. – 22.10 u.

Kostprijs

inschrijvingsgeld: € 120 + cursusgeld: € 193

Richtlijnen i.v.m. kledij

verplicht: een koksvest met lange mouwen en een lange voorbindschort

Module

nagerechten

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen