Droom je ervan om als professional in het buitenland te werken? Wil je graagvakantiegasten verwelkomen en begeleiden op hun vakantiebestemming?
Dan is deze opleiding geknipt voor jou!

Jouw taken als host/hostess zijn zeer gevarieerd: je staat in voor een professioneel onthaal van de klanten op de luchthaven. Je begeleidt de klanten naar de verschillende hotels en je vertelt onderweg enthousiast over de vakantiebestemming. Je organiseert een welkomst meeting waarbij je alle informatie doorgeeft, zodat je klanten kunnen genieten van een zorgeloze vakantie. Je bent ook verantwoordelijk voor de verkoop van de excursies. Kortom jij bent het visitekaartje van de touroperator waarvoor je werkt.

In overleg met enkele internationale touroperators organiseren wij een intensieve opleiding host/hostess. De toeristische sector is immers op zoek naar goed opgeleide medewerkers die klantgericht en probleemoplossend kunnen denken. Als host/hostess moet je vlot Nederlands en Frans spreken en is de kennis van het Engels een must.

De opleiding host/hostess op een toeristische bestemming bestaat uit 6 modules. Wie slaagt, behaalt het officiële certificaat host/hostess op een toeristische bestemming en kan onmiddellijk aan de slag bij één van de internationale touroperators.

De lessen worden overdag georganiseerd. Gedurende 15 weken krijg je 20 uur per week les. Daarna volgt een stage van 4 weken.

Overzicht van de modules

1. Inleiding in de toeristische sector (40 lestijden)

Hierin maak je kennis met de brede toeristische sector en verwerf je inzicht in de reisindustrie. Je volgt de actualiteit van het toerisme en leert een technische fiche van een bestemming opmaken.

2. Specifieke toeristische communicatie in het Frans (60 lestijden)

In deze module train je het specifieke Frans van de toeristische wereld en je leert hoe je deze info vlot aan je klanten kan overbrengen. Je oefent intensief in ‘durven’ spreken, zodat je op het einde van de module in staat bent om je vlot in het Frans uit te drukken.

3. Specifieke toeristische communicatie in het Engels (60 lestijden)

Engels is een wereldtaal, die je beslist nodig hebt in het buitenland. Het is de bedoeling dat je met de hoteliers en de toeristische medewerkers op de buitenlandse bestemming in het Engels kan communiceren.

4. Onthaal en begeleiding op een toeristische bestemming (40 lestijden)

In deze module leer je hoe je de klanten onthaalt en begeleidt op de toeristische bestemming. Je leert rekening houden met hun vragen en problemen. Het is immers de bedoeling dat je, door je positieve uitstraling, dadelijk het vertrouwen wint van de klant.

5. Informatie en verkoop op een toeristische bestemming (40 lestijden)

Je ontdekt hoe je gasten op een commerciële manier kunt informeren en adviseren. Tijdens de informatiebijeenkomsten vertel je enthousiast over het plaatselijk toeristisch, cultureel en recreatief aanbod. Je traint je commerciële feeling en je leert de klanten overtuigen om een excursie of een huurwagen bij jou te kopen/te huren. Je doet dit echter met een aangename zelfzekerheid, zonder opdringerig over te komen.

6. Administratieve organisatie op een toeristische bestemming (40 lestijden)

Een host/hostess moet op de bestemming ook een aantal administratieve taken afhandelen. Je leert informatie en documentatie verzamelen over de bestemming waar je werkt en deze up-to-date te houden. Je traint in het maken van reserveringen voor je klanten. Het gebruik van moderne ICT apparatuur is hierbij onontbeerlijk.

7 .Stage (4 weken)

Tijdens de stage die meestal in het buitenland zal doorgaan, oefen je alle vaardigheden die je tijdens de opleiding geleerd hebt. Tijdens de 4 weken stage werk je samen met een professioneel team dat je wegwijs zal maken op de bestemming. Na je stage kan je onmiddellijk aan de slag in deze toeristische regio.

De internationale touroperators verwachten dat je beschikt over een rijbewijs B.

Klik hier voor een promotiefilmpje van Jetair

Klik hier voor een reclamespot, verzorgd door Stadsomroep.com

Praktische info

Heb je interesse en wil je inschrijven?
Stuur een e-mail naar julie.houwen@spermalie.be en vermeld daarin je naam, telefoonnummer en de opleiding. Julie Houwen contacteert je in de komende week voor een (online) afspraak of meer info.

Duur van de cursus

van midden oktober tot midden maart; daarna volgt de stage

Tijdstippen

Je hebt les op maandag, dinsdag en woensdag.

Kostprijs

inschrijvingsgeld: € 420 + cursusgeld: € 75

Instapvoorwaarden

Je bent ten minste 18 jaar (of je wordt het in de lopende kalenderjaar).

Je beschikt al 1 jaar over een rijbewijs B (of je behaalt het in het lopende kalenderjaar).

Voor de taalmodules zijn specifieke instapvoorwaarden (verdere uitleg tijden de infosessie).

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen