Doelstelling

De Belgische bieren zijn wereldberoemd en hebben een rijke geschiedenis. We laten je graag kennismaken met de rijke variatie aan smaken.

Inhoud

Hoe wordt bier gemaakt?  Welke factoren bepalen de kwaliteit van het bier? Welke biertypes kunnen we onderscheiden? Welke informatie bevat een bieretiket?

We staan in deze module ook al stil bij de basistechnieken van het degusteren.

In deze lessenreeks werken we uitsluitend met Belgische bieren.We plannen ook 2 bedrijfsbezoeken.
Bij de start van deze opleiding zijn 6 degustatieglazen inbegrepen.

Een degustatie:

  • pils bieren: verschillende merken en variaties
  • vergelijkende proeverij van wit bier, dubbel en tripel bieren
  • Abdijbieren en trappistenbieren zoals Leffe, Chimay, Rochefort, Westmalle,…

Praktische info

De inschrijvingen voor ‘Algemene bierkennis’ cursusjaar 2019-2020 zijn afgesloten.

Duur van de cursus

van begin september tot midden januari

Kostprijs

inschrijvingsgeld: € 120 + cursusgeld: € 128

Module

algemene bierkennis

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen