Volwassenenonderwijs

Volwassenenonderwijs

Infomomenten en inschrijvingen

Is er een glansrijke carrière als beroepskok aan je voorbij gegaan? Droom je al jaren van een B&B in Spanje waar je graag een mondje Spaans kan spreken met de lokale bevolking? Altijd al eens een groep toeristen willen gidsen door Brugge? Of is een job als host/hostess op een toeristische bestemming toch echt iets voor jou? Je bent nooit te oud om bij te leren! Ben je 18+? Dan kan je je bij- en omscholen op Spermalie in Brugge en Gent.

Wie Spermalie zegt, denkt spontaan aan gastronomie. Je kan kiezen uit een brede waaier aan cursussen en intensieve trajecten zoals de eenjarige opleiding Kok en Kelner en het tweejarig traject keukenverantwoordelijke.

Daarnaast kan je in Gent nog kiezen uit verschillende cursussen mode en Engels voor 55+.

Horeca Vorming Vlaanderen betaalt tot 50% van het inschrijvingsgeld terug voor cursisten ingeschreven als werknemer in de horecasector. Interesse? Klik op deze link voor meer info.

Cédric Borgonjon (leerling 4HO)

Kok worden, is sinds mijn vijfde leerjaar mijn droom! Na de opendeurdag was ik zeker van mijn keuze voor Spermalie. We krijgen een heel goede begeleiding van onze leerkrachten. Het aanbod van de praktijklessen is zeer uitgebreid. Ik ben ook blij met de leerrijke lessen Frans, Engels en Duits. Er is een toffe sfeer op school!”

Brecht Beeckman (leerling 1A)

Mijn eerste kennismaking met Spermalie was zeer indrukwekkend. Hoe ik de leerlingen zag lachen, iedereen trots dat ze allemaal naar Spermalie naar school mogen gaan . Het was dan ook aftellen naar de eerste schooldag. Wat was dat super! Allemaal nieuwe jongens en meisjes,ik kon er niemand , maar na de eerste dag al direct vrienden. Het is ook super dat iedereen goed met elkaar omgaat. Van alle leerjaren en leeftijden door elkaar. Ik voel me er echt thuis.

Mevr M. Maton, mama van Axel Roegiers, prom.jaar 2013.

“Onze zoon gaat naar z’n 3de jaar Finance en Verzekeringen. Hij werd geselecteerd voor een Honours Degree. In Spermalie heeft hij geleerd om hard te werken, zelfstandig te zijn maar ook in team te functioneren.  Waarden als beleefdheid, stiptheid, verdraagzaamheid en discipline werpen nog elke dag z’n vruchten af.”

Marie Goethals De Mude (7de specialisatiejaar gastronomie)

Als meisje van 13 jaar maakte ik kennis met het internaat. Ik ontdekte er een warme tweede thuis. Straks studeer ik af, maar ik weet nu al dat ik het internaat zal missen.

Sofia Vandaele (promotiejaar 1991, 6de Hotel)

Vanuit de keuken bij mijn ouders naar Hotelschool Spermalie, het was een erg voor de hand liggende keuze ; de opleiding bood me een excellente basis om mijn keuze naar de international hotellerie verder te zetten.  Na Brussel, London en New York, ben ik nu aan de slag als General Manager voor Hilton Paris Opera.