Droom je van een eigen restaurant of een eigen zaak in de horecasector? Ben je een pietje-precies dat niets aan het toeval overlaat? Dan ben jij de gedroomde gastheer of -vrouw! In zes jaar tijd groei je uit tot chef-kok of maître d’hôtel na een veelzijdige opleiding in keuken en zaal.

De culinaire kneepjes leer je van de kok, de vlotheid van de maître d’hôtel. Eerst dienen je medeleerlingen als proefkonijn. In het vijfde jaar ontvang je externe gasten in het lunchrestaurant ‘Stuvenberghe’. Maar in het zesde jaar ben jij de chef van ons à la carte restaurant ‘Hoeve Cortvriendt’.

Je krijgt een stevig pakket theorie op je bord: moderne talen en economische vakken, technologische vakken en bedrijfsbeheer. Je leert alles over verantwoordelijkheid, taakverdeling en samenwerking in de keuken. Wat zijn de hygiëne-normen? Hoe gebruik je al die Franse termen? Welke wijn serveer je best bij hertenkalf? Je toetst de theorie aan de praktijk tijdens verschillende stages.

Na deze opleiding Hospitality Horeca kan je alle culinaire kanten uit. Ga je voor een 7de jaar Hotelonthaal, Teaching Hotel of Gastronomie? Of toch maar voluit voor die extra ster als bachelor in het hoger onderwijs?

Klik hier voor een virtuele rondleiding door onze school

Cedric getuigt

“Al sinds het vijfde leerjaar droom ik ervan om kok te worden. De leerkrachten begeleiden ons heel goed en het aanbod praktijklessen is zeer groot. Mijn talenkennis is er ook met sprongen op vooruit gegaan.”

Cédric Borgonjon
6-jarige technische opleiding

 

Horeca Hotel in ‘t kort

  • Praktijkervaring in ons lunchrestaurant ‘Wintertuin’ (5de jaar) en à la carte restaurant ‘Hoeve Cortvriendt’ (6de jaar)
  • Voorbereiding op bachelor
  • 7de Se-n-Se Hotelbeheer en -management
  • 7de specialisatiejaar Gastronomie (Banketaannemer – Traiteur)
  • Stages in binnen- en buitenland
  • Optie Internaat
  • Attest Bedrijfsbeheer

 

Lessentabel 1ste graad downloaden

Klik hier voor een filmpje over de eerste graad

Lessentabel 2de graad downloaden

Klik hier voor een filmpje van het derde jaar

Lessentabel 3de graad downloaden

Klik hier voor een filmpje over de derde graad