Ben je in de wieg gelegd om het mensen naar hun zin te maken? Kies dan voor de 2-jarige opleiding Hospitality (events). Je leert vlot met klanten omgaan. Dat begint met een gastvrije ontvangst. Je begrijpt hoe je hen het best wegwijs maakt in een nieuwe omgeving. En je zorgt ervoor dat ze volop genieten. Want als organisator voel je perfect aan wat je gasten wensen.

In deze opleiding ga je veel plannen en vooral veel doen! Je krijgt een stevige training in taalvaardigheid, toerisme, hoffelijkheid en etiquette. Met vakken als economie, management en informatica krijg je een 360° vorming. Je leert de ontvangst organiseren, vlot met mensen omgaan, sprekers contacteren, animatie bedenken en beklijvende arrangementen opzetten.

In het zesde jaar toets je je kennis aan de praktijk. Je wordt vijf weken lang voor de leeuwen geworpen tijdens een binnenlandse stage.

Verder studeren kan. Stroom door naar een bacheloropleiding. Liever meteen aan de slag? Hotels, evenementenbureaus, seminarie- en congrescentra in binnen- en buitenland wachten op jou!

Klik hier voor een virtuele rondleiding door onze school

Justine getuigt

“Hospitality is verder kijken dan je neus lang is. Ben je creatief en probleemoplossend? Staat de evenementenwereld je aan? Kan je zowel in team als zelfstandig werken? Dan is deze richting iets voor jou!”

Justine Ringoir

Hospitality in ‘t kort

  • 2-jarige technische opleiding (3de graad)
  • Voorbereiding op bachelor
  • 7de Se-n-Se Hotelbeheer en –management
  • Stage
  • Optie Internaat
  • Attest Bedrijfsbeheer

Lessentabel downloaden

Klik hier voor een filmpje over de derde graad toerisme en events.

Externe leerlingen van de afdelingen toerisme en hospitality kunnen ervoor kiezen om (voor zover er voldoende kandidaten zijn ) ’s middags hun eigen lunchpakket op school te eten.
Praktisch:
*Ouders ontvangen hiervoor een invulstrookje eind augustus.
*Wie kiest voor een eigen lunchpakket, kan zijn/haar keuze niet veranderen tijdens het schooljaar.
*Deze leerlingen eten in De Loft onder toezicht.
*Kostprijs voor gebruik infrastructuur en toezicht: 72 euro per periode (3x per jaar). Drankje is inbegrepen.