Leerlingen die kiezen voor een zevende specialisatiejaar worden ook geconfronteerd met het aspect minionderneming. Dit project biedt hen de kans om een bedrijf te leren runnen. Kerntaken zoals het opstellen van een businessplan, klantenwerving, uitwerken van offertes, boekhouden en teamwork zijn hier van uitzonderlijk groot belang. Alle aspecten van het bedrijfsleven moeten de ondernemers dus op zich nemen én het bedrijf moet rendabel zijn, een grote uitdaging voor deze jonge mensen! Het spreekt voor zich dat ze daarin begeleid worden door leraren en professionelen.

De leerlingen van het zevende specialisatiejaar Hotelonthaal stellen hun mini “Karamzo” voor.

“Wij, 18 miniondernemers van het 7de jaar hotelonthaal, stellen jullie graag Karamzo voor.
De naam Karamzo staat voor karamel en zout. Ons hoofdproduct is karamel in alle soorten variaties: gezouten karamel, snoepje, lolly’s… We verkopen niet zomaar zout maar scrubzout in diverse geuren en kleuren zowel voor mannen als vrouwen. Scrubzout verwijdert de dode huidcellen en je huid wordt zachter. In ons assortiment verkopen we lippenbalsem en handcrème van Think Pink, ideaal voor  in de wintermaanden.
De baseline voor onze producten is ‘Feel & Taste!’
Tot half november ondernemen we ook voor het goede doel en steunen we de borstkankercampagne van Think Pink. De lintjesbox van Think Pink kan je vinden aan de receptie van de school of aan de balie van het volwassenenonderwijs.  Je kan één euro doneren in ruil voor een lintje. Ben je op zoek naar een geschenk voor de eindejaarsfeesten, of een verjaardag,  valentijn… ?  Wij kunnen voor jou een verwenmand met diverse producten samenstellen.
Bezoek onze minionderneming op onze sociale media: facebook , instagram en op onze website, karamzo.webnode.be.  Zo blijf je op de hoogte van onze acties en promoties.
We hopen je alvast te mogen verwelkomen op één van onze verkoopavonden.
Het Karamzoteam!”


Klik hier voor de folder van het hotel.