Leerlingen die kiezen voor een zevende specialisatiejaar worden ook geconfronteerd met het aspect minionderneming. Dit project biedt hen de kans om een bedrijf te leren runnen. Kerntaken zoals het opstellen van een businessplan, klantenwerving, uitwerken van offertes, boekhouden en teamwork zijn hier van uitzonderlijk groot belang. Alle aspecten van het bedrijfsleven moeten de ondernemers dus op zich nemen én het bedrijf moet rendabel zijn, een grote uitdaging voor deze jonge mensen! Het spreekt voor zich dat ze daarin begeleid worden door leraren en professionelen.

“We zijn een team van 12 enthousiaste  jonge ondernemers van de minionderneming Culina van het 7de jaar Gastronomie.

Via brainstorming kwamen we op het Latijnse  woord Culina dat staat voor keuken en hét culinaire,  steeds onze passie. Ons professioneel logo in de kleuren zwart en goud hebben we zelf ontworpen.
We verkopen stijlvolle keukenschorten die u kan  laten personaliseren met een eigen quote of met een naam.   Onze  artisanaal gemaakte gedroogde worsten kan je perfect serveren bij een aperitief of  als tussendoortje .  

In december organiseren we ons eerste gastronomisch banket en in april ons evenement Food & Drinks.

Bent u op zoek naar een origineel cadeau voor onder de kerstboom of voor een verjaardag ?

Volg ons  op onze Facebookpagina Culina.”