Residentie Stuvenberghe

Snaggaardstraat 15

8000 Brugge

Hier verblijven de meisjes van de derde graad en het zevende jaar

Deze residentie ligt op het domein van de school en is zeer geliefd bij onze meisjes. Stuvenberghe werd gebouwd als een hotel, waardoor de kamers over hotelfaciliteiten beschikken, te vergelijken met een modern driesterren hotel.

De leerlingen verblijven in comfortabele tweepersoonskamers met badkamer met douche, toilet, dubbele wastafel en haardroger. Alle kamers van het zesde en het zevende jaar beschikken over een minibar, waar leerlingen meegebrachte dranken koel kunnen bewaren. Alcohol op de kamer is niet toegestaan.

residentie-spermalie5

Bereikbaarheid

Doordat de residentie op het schooldomein ligt, gaan de leerlingen op maandagmorgen rechtstreeks naar hun kamer met hun bagage. Op vrijdagmiddag vertrekken ze van het internaat naar huis.

Computer

Wie een eigen computer heeft, mag die op haar kamer plaatsen (er is WIFI op de kamers). In de computerklas zijn er ook computers beschikbaar. Indien je daarvan gebruik wenst te maken, maak je een reservering via de receptie van de school.

residentie-spermalie6

Film

Regelmatig is er filmavond op het internaat. De leerlingen bepalen de keuze van de film. Als je thuis DVD’s hebt die je graag aan medeleerlingen wil laten zien, dan mag je die meebrengen naar het internaat.

Kledij

Wie de stad in gaat, draagt het schooluniform of verzorgde stadskledij (zevende jaren). Op het internaat mag je ‘s avonds vrijetijdskledij aantrekken.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn uiteraard voorzien op school.

Post

Als er post voor je is, dan zal de internaatsmedewerker je die zo snel mogelijk bezorgen. Wil je zelf post versturen, dan heb je daarvoor de gelegenheid als je de stad ingaat.

Roken

Roken is op elk moment en op iedere plaats ten strengste verboden. Er wordt streng opgetreden bij het niet naleven van dit rookreglement. Ook het roken van elektronische sigaretten is niet toegestaan en wordt op dezelfde manier gesanctioneerd. Het is bovendien uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan om kaarsen of wierook te laten branden.

Sport en ontspanning

residentie-spermalie7

Mits toestemming van de ouders, mag je 1x per week een buitenschoolse sport – of educatieve activiteit beoefenen. Graag duidelijk overleg hierover met je begeleider.
’s Avonds kan je ook gebruik maken van het grasveld van de school om bijvoorbeeld te joggen.

residentie-stuyvenberghe1

Binnen kan je TV kijken of gezellig kletsen met vriendinnen.

Studie en dagverloop

Doordat er verschillende leeftijdcategorieën verblijven in Stuvenberghe, verschilt het dagverloop. De oudsten (zesdes en zevendes) hebben meer vrijheid. Zo zijn de zesdes vrij tussen 17.00 u en 18.45 u. Ze kunnen dan bijvoorbeeld de stad in of naar de bibliotheek. Ze eten ‘s avonds niet verplicht op school. De zevendes kunnen tussen 17.00 u en 23.00 u vrij over hun tijd beschikken. Voor de leerlingen van het vijfde jaar, is elke avond een beetje vrije tijd om de stad om een paar boodschappen te doen.

‘s Morgens wordt iedereen om 7.00 u gewekt en is er om 7.30 u ontbijt in de bistro van de school. Daarna is er tijd om de schooltas klaar te maken en om de kamer op te ruimen. De eerste bel om 8.40 u is het signaal om naar de klas te gaan. Tussen 8.45 u en 17.00 u is er voor iedereen les.
Het avondmaal gebruiken de leerlingen in de bistro. Daarna zijn de leerlingen even vrij en vervolgens is er tijd voor studie. Alle leerlingen studeren op hun kamer, onder toezicht van de opvoeder. Na de studie is er opnieuw tijd voor ontspanning.

Leerlingen hebben soms avondpraktijk. Het dagverloop op het internaat is hier uiteraard aan aangepast.

Een goede nachtrust is belangrijk. Het uur van slapengaan is aangepast aan de leeftijd van de leerlingen.

We zorgen voor een evenwichtige verdeling tussen studie en ontspanning.

residentie-stuyvenberghe2

Telefoneren

Het gebruik van de GSM is toegelaten in de residentie.

Veiligheid

In het kader van de veiligheid treft de school maatregelen met het oog op brandpreventiebrandbestrijding en evacuatie. Regelmatig zijn er evacuatieoefeningen. Daarnaast zorgt de school voor veilige elektrische installaties en EHBO voorzieningen.

We vragen aan de leerlingen dat ze deze maatregelen eerbiedigen en dat ze zich mee inzetten om de veiligheid te garanderen.

Klik hier voor de leefregels voor de meisjes van het vijfde jaar.

Klik hier voor de leefregels voor de meisjes van het zesde jaar.

Klik hier voor de leefregels voor de meisjes van het zevende jaar.