Residentie Stuvenberghe

Snaggaardstraat 15

8000 Brugge

Hier verblijven de meisjes van de derde graad en het zevende jaar

Deze residentie ligt op het domein van de school en is zeer geliefd bij onze meisjes. Stuvenberghe werd gebouwd als een hotel, waardoor de kamers over hotelfaciliteiten beschikken, te vergelijken met een modern driesterren hotel.

De leerlingen verblijven in comfortabele tweepersoonskamers met badkamer met douche, toilet, dubbele wastafel en haardroger. Alle kamers van het zesde en het zevende jaar beschikken over een minibar, waar leerlingen meegebrachte dranken koel kunnen bewaren. Alcohol op de kamer is niet toegestaan.

residentie-spermalie5

Bereikbaarheid

Doordat de residentie op het schooldomein ligt, gaan de leerlingen op maandagmorgen rechtstreeks naar hun kamer met hun bagage. Op vrijdagmiddag vertrekken ze van het internaat naar huis.

Computer

Wie een eigen computer heeft, mag die op haar kamer plaatsen (er is voorlopig geen internetverbinding op de kamers). In de computerklas zijn computers beschikbaar met internetaansluiting. Indien je daarvan gebruik wenst te maken, maak je een reservering via de receptie van de school.

residentie-spermalie6

E-mail

De meisjes kunnen gebruik maken van de computers in het open leercentrum op school. Ze moeten hiervoor een computer reserveren via de receptie.

Film

Regelmatig is er filmavond op het internaat. De leerlingen bepalen de keuze van de film. Als je thuis DVD’s hebt die je graag aan medeleerlingen wil laten zien, dan mag je die meebrengen naar het internaat.

Kledij

Wie de stad in gaat, draagt het schooluniform of verzorgde stadskledij (zevende jaren). Op het internaat mag je ‘s avonds vrijetijdskledij aantrekken.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn uiteraard voorzien op school.

Post

Als er post voor je is, dan zal de internaatsmedewerker je die zo snel mogelijk bezorgen. Wil je zelf post versturen, dan heb je daarvoor de gelegenheid als je de stad ingaat.

Roken

Er gelden duidelijke afspraken i.v.m. mogelijkheid tot roken, die verschillend zijn per leeftijdscategorie. Bij het niet naleven van de afspraken treden we streng op in het belang van jezelf en je medeleerlingen. Het is bovendien uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan om kaarsen of wierook te laten branden.

Sport en ontspanning

residentie-spermalie7

Elke avond kan je om 17.00 u deelnemen aan een georganiseerde sportactiviteit op school. ’s Avonds kan je ook gebruik maken van het grasveld van de school om bijvoorbeeld te joggen.

residentie-stuyvenberghe1

Binnen kan je TV kijken of gezellig kletsen met vriendinnen.

Studie en dagverloop

Doordat er verschillende leeftijdcategorieën verblijven in Stuvenberghe, verschilt het dagverloop. De oudsten (zesdes en zevendes) hebben meer vrijheid. Zo zijn de zesdes vrij tussen 17.00 u en 18.30 u. Ze kunnen dan bijvoorbeeld de stad in of naar de bibliotheek. Ze eten ‘s avonds niet verplicht op school. De zevendes kunnen tussen 17.00 u en 23.00 u vrij over hun tijd beschikken. Voor de leerlingen van het vijfde jaar, is elke avond een beetje vrije tijd om de stad om een paar boodschappen te doen.

‘s Morgens wordt iedereen om 7.00 u gewekt en is er om 7.30 u ontbijt in de bistro van de school. Daarna is er tijd om de schooltas klaar te maken en om de kamer op te ruimen. De eerste bel om 8.40 u is het signaal om naar de klas te gaan. Tussen 8.45 u en 17.00 u is er voor iedereen les en om 17.15 u begint de avondstudie. Alle leerlingen studeren op hun kamer, onder toezicht van de opvoeder. Het avondmaal gebruiken de leerlingen in de bistro en daarna is er opnieuw tijd voor studie. Leerlingen hebben soms avondpraktijk. Het dagverloop op het internaat is hier uiteraard aan aangepast.

Een goede nachtrust is belangrijk. Het uur van slapengaan is aangepast aan de leeftijd van de leerlingen.

We zorgen voor een evenwichtige verdeling tussen studie en ontspanning.

Afhankelijk van het tijdstip in het schooljaar en afhankelijk van de gekozen richting TSO/BSO is er meer of minder studietijd voorzien en is er meer of minder tijd voor sport en ontspanning.

residentie-stuyvenberghe2

Telefoneren

Het gebruik van de GSM is toegelaten in de residentie.

Veiligheid

In het kader van de veiligheid treft de school maatregelen met het oog op brandpreventiebrandbestrijding en evacuatie. Regelmatig zijn er evacuatieoefeningen. Daarnaast zorgt de school voor veilige elektrische installaties en EHBO voorzieningen.

We vragen aan de leerlingen dat ze deze maatregelen eerbiedigen en dat ze zich mee inzetten om de veiligheid te garanderen.

Klik hier voor de leefregels voor de meisjes van het vijfde jaar.

Klik hier voor de leefregels voor de meisjes van het zesde jaar.

Klik hier voor de leefregels voor de meisjes van het zevende jaar.