Residentie Spermalie

Snaggaardstraat 15

8000 Brugge

Hier verblijven de meisjes van de eerste (de Stek) en tweede graad (de Plek).

Deze residentie ligt op het domein van de school en heeft dus als voordeel dat de leerlingen helemaal geen verplaatsingen moeten maken. Ze logeren er in een rustige omgeving.

De leerlingen van de eerste graad verblijven er in tweepersoonskamers, de leerlingen van de tweede graad in eenpersoonskamers. De kamers beschikken over een wastafel met koud en warm water. De toiletten en douches zijn gemeenschappelijk.

residentie-spermalie1

Bereikbaarheid

Doordat de residentie op het schooldomein ligt, gaan de leerlingen op maandagmorgen rechtstreeks naar hun kamer met hun bagage. Op vrijdagmiddag vertrekken ze van het internaat naar huis.

E-mail

Tijdens de studie kunnen jullie gebruik maken van een computer voor het opzoeken van informatie. Vraag dit vooraf aan je opvoeder. Op school wordt sterk ingezet op ICT, daarom kan je ook je eigen laptop meebrengen om tijdens de studie op internaat aan je schoolwerk te werken.

Film

Eenmaal per week is er filmavond op het internaat. De leerlingen bepalen de keuze van de film. Als je thuis DVD’s hebt die je graag aan medeleerlingen wil laten zien, dan mag je die meebrengen naar het internaat.

Kledij

De leerlingen blijven in uniform tot na het avondmaal. Daarna kunnen ze op het internaat hun vrijetijdskledij aantrekken. Als er ontspanningsactiviteiten doorgaan buiten het internaat, dan geeft de opvoeder richtlijnen i.v.m. de kledij.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn uiteraard voorzien op school.

residentie-spermalie2

Post

Als er post voor je is, dan zal de internaatsmedewerker je die zo snel mogelijk bezorgen. Wil je zelf post versturen, dan geef je die af aan de opvoeder. Postzegels zijn te koop op school.

Roken

Roken is ten strengste verboden. Bij het niet naleven van de afspraken treden we streng op in het belang van jezelf en je medeleerlingen. Het is bovendien uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan om kaarsen of wierook te laten branden.

Sport en ontspanning

Mits toestemming van de ouders, mag je 1x per week een buitenschoolse sport – of educatieve activiteit beoefenen. Graag duidelijk overleg hierover met je begeleider.

’s Avonds kan je ook gebruik maken van het basketbalplein van de school.
Binnen kan je pingpongen, tafelvoetballen, een gezelschapsspel spelen, TV kijken of gezellig kletsen met vriendinnen.

Studie en dagverloop

‘s Morgens wordt iedereen vanaf 7.00 u gewekt en is er vanaf 7.20 u ontbijt in de bistro van de school. Daarna is er tijd om de schooltas klaar te maken en om de kamer op te ruimen. Om 8.25 u verlaat je het internaat. Tussen 8.45 u en 17.00 u is er voor iedereen les. Om 17.15 u begint de avondstudie voor de eerste graad. Daarna gebruiken de leerlingen het avondmaal in de bistro en vervolgens is er opnieuw een uurtje studie.

De tweede graad wordt om 17.20 u op internaat verwacht, tot aan het avondmaal is er voor hen ontspanning. Na het avondmaal start de studie en om 20.00 u is het opnieuw tijd voor ontspanning.

We zorgen voor een evenwichtige verdeling tussen studie en ontspanning.

residentie-spermalie4

Afhankelijk van het tijdstip in het schooljaar en afhankelijk van de gekozen richting TSO/BSO is er meer of minder studietijd voorzien en is er meer of minder tijd voor sport en ontspanning.

Telefoneren

Het gebruik van de GSM is toegelaten in de residentie.

Veiligheid

In het kader van de veiligheid treft de school maatregelen met het oog op brandpreventie, brandbestrijding en evacuatie. Regelmatig zijn er evacuatieoefeningen. Daarnaast zorgt de school voor veilige elektrische installaties en EHBO voorzieningen.

We vragen aan de leerlingen dat ze deze maatregelen eerbiedigen en dat ze zich mee inzetten om de veiligheid te garanderen.

Klik hier voor de leefregels voor de Stek.

Klik hier voor de leefregels voor de Plek.

Het internaat…in de ogen van de leerlingen

Dit is waar het allemaal om gaat.

We maken veel plezier op het internaat met de opvoeders hier.

Soms als het even weer niet gaat, staan de opvoeders toch paraat !

Nu willen we jullie zeker nog bedanken voor het mooie jaar

en nu sluiten we onze deurtjes…

Want er staat een mooie vakantie voor ons klaar !

(Degrande Sabrina & De Witte Christina)

Het internaat…

De lucht is grauw en buiten is het koud.

Maar op internaat worden wij meestal blij !

Het is altijd fun en gelach.

Mijn dag start altijd met een lach

Zit je met een dipje? No problem !

Met onze mevrouwtjes kunnen we altijd praten.

Geef gewoon een teken..

Je leert hoe je moet omgaan met mensen,

zo gaat alles naar wens…

Gaan schaatsen, naar zee, bioscoopje doen, samen naar het stad,

het galabal en vooral gaan shaken op de happening !

Alles was reuzefijn… en dan de serieuze werken

examen of een grote toets…

Studeren op internaat kunnen we altijd in stilte,

dus halen we onze punten niet naar beneden.

Misschien heb je het nog niet door…

maar je beste en leukste tijd beleef je zeker hier hoor !

Bedankt voor de leuke tijd !

(Joyce Terreyn)